26,40% е избирателната активност в страната към 16 часа. Това

...
26,40% е избирателната активност в страната към 16 часа. Това
Коментари Харесай

ЦИК: 26,40% е избирателната активност в страната към 16 ч.

26,40% е изборната интензивност в страната към 16 часа. Това оповестиха от Централната изборна комисия по време на брифинг. Миналата неделя тя беше 34,16%. 

20,28% е интензивността във Варна. 17,25% е в Пловдив, а в София – 23,72%. Най-ниска е интензивността в Русе – 15,77%, а най-висока в Роман – 77,94%.

Според представителя на ЦИК Росица Матева се чака отчитането на резултатите да стане по-бързо, защото са по-малко и претендентите, позволени до втори тур на локалните избори.

„ Изборният ден протича обикновено. 18 тъжби са постъпили в ЦИК и над 20 сигнала. Само един сигнал е постъпил за пазаруване на гласове. Той е препратен към Министерство на вътрешните работи. В цялата страна е прекратено машинното гласоподаване за 47секции. За Столична община е спряно гласуването с машини в 10 секции “, изясни представителят.

От „ Сиела Норма “ разясниха, че от ЦИК са избрали несъответствуващ тип хартия

" Основните проблеми с машините са свързани със софтуера, проблем с принтера или ножа ", посочи Матева.

Тя беше безапелационна, че не може да се каже дали аргументите за част от проблемите е в ролките с хартия, поставени в машините. Единствено печатницата на Българска народна банка може да обезпечи хартия както за бюлетините, по този начин и за машините.

" Върху бюлетината от машина членовете на секционните изборни комисии също би трябвало да слагат щемпел ", съобщи тя.

Всичко за локалните избори следете в нашия онлайн репортаж:

Проследете с нас кметския избор в цялата страна
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР