257 571 лева и 82 ст. дължи многодетната майка от

...
257 571 лева и 82 ст. дължи многодетната майка от
Коментари Харесай

Веска от Баня дължи 260 бона на НАП

257 571 лв. и 82 ст. дължи многодетната майка от Баня, която единствено преди дни роди 12-ото си дете на площада в Баня. На дамата се водят три компании, в които тя е шеф. Това сочи уеб сайтът за фирмено разузнаване ДАКСИ. " Дрогерии мед хранилище " ЕООД се занимава с разнообразна активност, измежду които и търговия на дребно с медицински и ортопедични артикули.

Тя няма отговорности. Но втората компания на Веска " Пловдив Индустриал " ЕООД дължи на НАП-Пловдив 203 273.82 лв.. В нея многодетната майка е шеф, а дейността  е покупка и продажба на лични недвижими парцели. Третото сдружение, което е със обвързване от 54 298 лв. към Национална агенция за приходите, е " Норд медикал ". ЕООД-то е записано с разнообразна активност, измежду които и действия лечебни заведения за извънболнична лекарска помощ. 

Справка обратно сочи, че неин шеф е била доктор Николета Димитрова. В момента Димитрова е едноличен притежател на  Медико-диагностична лаборатория Милаб ЕООД, излиза наяве от уеб страницата за Фирмено разузнаване.  

Името на Милаб нашумя през лятото на 2015 година, когато Районна прокуратура запечата лабораторията поради подозрения за осъществяване на фиктивни проучвания. Персоналът бе отведен от полицията за събеседване, а собственичката на лабораторията доктор Димитрова бе арестувана в началото за 24 часа, а по-късно за 72 часа за опит за документална машинация за облагодетелстване. Тогава тя отхвърли пред медиите обвиняванията.

Недоумяваше по какъв начин лабораторията е затворена без правосъдно решение, а само с разпореждане на прокурор. Тогава Димитрова отхвърли изказванията, появили се в общественото пространство, че 5000 проучвания месечно са прекомерно доста за потенциала на лабораторията.Тя бе безапелационна, че огромният размер активност се дължи на обстоятелството, че лабораторията изследва материали от Пловдив и района, като има подписани контракти с над 300 персонални лекари.

Пред " Марица " през вчерашния ден доктор Николета Димитрова удостовери, че в действителност е била известно време шеф на " Норд медикал ", а компанията била част от холдинговата конструкция. В края на ноември 2011 година доктор Димитрова напуснала и поискала да бъде освободена като шеф на " Норд медикал ".

" Спомням си, че бяхме при нотариус и предадох компанията на мой сътрудник. Това сигурно мога да заявя, а не на жена, безапелационна е доктор Димитрова, запитана дали познава Веска Лучева и прехвърляла ли е на нея задлъжнялата компания.

За следствието против лабораторията, почнало преди близо три години, тя изясни, че досъдебното произвеждане сега е в мъртвило. Нищо от доказателствата на прокуратурата не е импортирано в съда. На въпроса дали ще търси обезщетение за пропуснати изгоди доктор Димитрова изясни, че не може да предприеме това, до момента в който не завърши досъдебното произвеждане. Тя обаче удостовери, че загубите за лабораторията  са огромни. Три месеца беше затворена, част от колите бяха година задържани, напомни доктор Димитрова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР