250 милиона евро са отпуснати по Плана за възстановяване и

...
250 милиона евро са отпуснати по Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Явор Гечев: 250 милиона евро за отпуснати по ПВУ за иновации и енергийна ефективност

250 милиона евро са отпуснати по Плана за възобновяване и резистентност, като в него са заложени характерни ограничения във връзка с нововъведения и енергийна успеваемост. Това съобщи в Русе служебният министърът на земеделието Явор Гечев.

Той участва на откриването на интернационалното ревю на локални артикули. Министър Гечев добави, че за първи път от доста години насам се е работило по подадените планове през същата година, като са обработени над 4000 плана.



Вече е признат и нов организационен устав на Държавен фонд " Земеделие ", който дава опция да бъдат назначени още 130 индивида, които да наблюдават за спазването на условията по новите европроекти. За тях ще стартира огромна разяснителна акция от началото на идната година.

" След Нова година министерството се изнася безусловно от министерството и тръгваме на осведомителни акции на всички места, с цел да може да се схванат всичките принадлежности. В новия програмен интервал плановете са доста повече. И се надявам фермерите да възприемат и да схванат новите неща. Те не са лесни - европейската политика, тя е към този момент доста по-зелена. Ако дотук си вземал някакви пари и си привикнал по този метод да ги взимаш, този път, с цел да се реализиран всичките равнища на финансиране, би трябвало много повече екология - едно от нещата, които вършат земеделските производители и тя към този момент не е доброволна ", изясни още служебният министър на земеделието.

Автор: екип на Българска национална телевизия - Русе
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР