250 коледни картички бяха изработени от младежите, настанени в първия

...
250 коледни картички бяха изработени от младежите, настанени в първия
Коментари Харесай

250 коледни картички за хора в нужда направиха деца в Русе

250 коледни картички бяха направени от младежите, настанени в първия по рода си в България Център за непридружени деца, непознати жители и деца бежанци в риск. Те ще бъдат раздадени на всички обществено слаби хора по плана „ Топъл обяд в Община Русе “.

Центърът е най-новата обществена услуга в общината и стартира работа преди по-малко от 2 месеца. Той е с потенциал 16 души, които могат да бъдат настанени в стаи със независим хигиеничен възел.

„ В момента тук са настанени 2 лица – едно от Афганистан и едно от Сирия. В началото бяха обезпокоени и разчувствани, само че към този момент се усещат спокойни и въпреки да са мюсюлмани, с голямо предпочитание създадоха картичките за християнския празник “, описа шефът Рейхан Аблeким.

„ В Русе като граничен град има и толкоз хора с тежки ориси, които Община Русе поддържа. Със средства от страната в този момент имаме опция да се грижим и за лица в риск ", разяснява кметът Пенчо Милков. Той добави, че напъните на администрацията са ориентирани към подкрепяне на екипа в първите дни от образуването му и въпреки в този момент настанените в центъра да са малко, е допустимо обстановката бързо да се промени, като уточни за образец бежанската вълна от Украйна към България тази пролет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР