250 пациенти с коронавирусна инфекция са на лечение в МБАЛ

...
250 пациенти с коронавирусна инфекция са на лечение в МБАЛ
Коментари Харесай

Тежка ситуация в МБАЛ-Шумен

250 пациенти с коронавирусна инфекция са на лечение в МБАЛ - Шумен. 180 от тях са с положителен за COVID-19 тест, а 70 чакат резултати. Това съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление " Лечебни дейности " в областната болница, цитирана от БНР.

Към момента в ОАИЛ има 7 души, от които 6 са интубирани. Сред пациентите в болницата няма деца, които да са били приети за лечение с вирусната инфекция.

Вчера сутринта битката с болестта е загубила 65-годишна жена. Приетите пациенти вчера са 31, изписани като клинично здрави са 18.

" Апелираме към гражданите да спазват наложените противоепидемични мерки. Всеки ден имаме заразени колеги - и медицински, и немедицински персонал, което затруднява изпълнението на графиците. Работи се извънредно, въпреки това успяваме да поемем спешността на областта, продължават да работят и всички останали отделения в болницата ", каза д-р Маринова.

Така ситуацията в шуменската болница продължава да е тежка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15678  Обмислят дали да не удължат образователната година за учениците от 1 до 6 клас с две седмици Обмислят дали да не удължат образователната година за учениците от 1 до 6 клас с две седмици  Валери Симеонов: Посрещаме ограниченията против пандемията с задоволство и незадоволство Валери Симеонов: Посрещаме ограниченията против пандемията с задоволство и незадоволство  Търсят се доброволци за видинската болница Търсят се доброволци за видинската болница
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР