25 юли 2015 г. Джефрис Бей, провинция Източен Кейп в

...
25 юли 2015 г. Джефрис Бей, провинция Източен Кейп в
Коментари Харесай

Да победиш голямата бяла акула

25 юли 2015 година Джефрис Бей, провинция Източен Кейп в Южна Африка. Провежда се следващ старт от международните серии в сърфа. Никой обаче не подозира, че вместо невероятните осъществявания на някои от суперзвездите, във водата ще се разиграят подиуми, смразяващи кръвта и почтени за поредицата " Челюсти ".

Трикратният международен първенец Мик Фанинг се подготвя за своето осъществяване, когато под носа му изскача перката на огромна бяла акула. Австралиецът няма никакво време за реакция. Акулата захапва въжето на дъската му и го потапя дружно с нея в дълбокото. Фанинг изчезва от полезрението на съперници, фенове и съдии и всички чакат, че с него се е случило най-лошото.

-->

Съдбата обаче има други проекти за известния с прякора си " Бялата светлина сърфист ". Той изскача на повърхността, размахва обезверено ръце и стартира бързо да плува в посока към брега. Спасява го скутер, ръководен от негов другар, който го извежда на сушата.

" Ритах акулата. Не ме питайте дали съм й видял челюстта, тогава просто нямаше да съм жив. Помня, че я изритах няколко пъти в задната част, до момента в който тя дръпна дъската ми. И не зная по какъв начин оцелях. Господи, само, с помощта на нечовешкия ми шанс ", споделя Мик, който по този начин и не се отърсва от кошмара и две години след него взема решение да постави завършек на кариерата си.

След близо две десетилетия върху най-великите талази, три международни трофеи и рекордни 30 следващи победи в международните серии, след извоювани над 5 милиона $, той стопира. Последният му старт ще бъде през април.

" Време е да се спра. Няма цялостен живот шансът да ме покрива. Да, към този момент ме е боязън. Не ме е позор да го призная ", разкрива " Бялата светлина ", излязъл победител от най-невъзможната и неравна борба сред Давид и Голиат – тази с челюстите на огромната бяла акула.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР