25 юли 1980 г. е паметна дата за една от

...
25 юли 1980 г. е паметна дата за една от
Коментари Харесай

Back in Black на 40 - Албумът на AC/DC, който промени представите за рок музика

25 юли 1980 година е паметна дата за една от именитите групи в историята на рок музиката. Точно преди 40 година на бял свят се появява албумът Back in Black на австралийската тайфа AC/DC.
Снимка: Getty Images
Седмият студиен запис на групата е значим поради две неща - той е първият след гибелта на вокалиста Бон Скот през февруари същата година, само че и тотално прекатурва звученето и образа на групата.

Още от първия акомпанимент на Енгъс Йънг и първия звук на новия вокалист Брайън Джонсън всеки слушател би наежен. Албумът стартира удивително.
Снимка: Getty Images
Не, албумът стартира “брутално, човече”.

В рамките на 10 песни, или другояче казано 42 минути, AC/DC съумяват да придадат нов смисъл на жанра. Песента Back in Black вероятно е предиздвикала милиони да заобичат още повече рок музиката.



Hells Bells пък безусловно “бие” камбаните на другите банди, чиито албуми излизат през далечната 1980 година А Shook me all night long е за тези, които обичат да заспиват, едвам когато изгрее слънцето.
Снимка: Getty Images
Личи си и пристрастеността и готовността на Джонсън да бъде заслужен заместител на колоритния Скот. Но никога не и да го имитира.
Ринго Стар ще отпразнува 80-ия си рожден ден с онлайн шоу онлайн Това ще бъде първият стрийминг на неговото годишно събитие "Мир и обич "
Мнозина музикални критици и специалисти са на мнение, че Back in Black е пристигнал в верния миг, в който хеви метълът и рокът са били сред два пътя - на залязване или на възкръсване.
Снимка: Getty Images
Според тях албумът е образец за това по какъв начин “хард рок музиката би трябвало да звучи”. Класации на най-продаваните албуми за всички времена слагат Back in Black на второто място (след Thriller на Майкъл Джексън от 1982 г.) с близо 30 млн. сертифицирани копия.Неофициално продажбите може и да надвишават 50 млн. копия.
ABBA дават обещание 5 нови песни следващата година Легендарната група трябваше да отсрочи събирането си поради пандемията от COVID-19
За страдание темп китаристът, учредител на групата и брат на Енгъс Йънг - Малкълм Йънг умря през 2017 година в резултат на влошено положение поради деменция.
Снимка: Уикипедия
72-годишният Брайън Джонсън пък не е част от AC/DC от 2016 година поради проблеми със слуха. Понастоящем негов заместител е Аксел Роуз от Guns ’n’ Roses.

Последният албум на AC/DC - Rock or Bust излезе през 2014 година След него групата потегли на международно турне сред 2015 година и 2016 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР