25 военнослужещи, транспортна и инженерна техника на 61-ва Стрямска механизирана

...
25 военнослужещи, транспортна и инженерна техника на 61-ва Стрямска механизирана
Коментари Харесай

Военни и инженерна техника разчистват щетите след потопа в Карлово

25 военнослужещи, транспортна и инженерна техника на 61-ва Стрямска механизирана бригада се включиха на помощ в очистване на следствията от наводнението. При подготвеност бригадата може да окаже помощ и с още военнослужещи, сподели командирът на поделението бригаден военачалник Деян Дешков. Помощта е била поискана от кмета на Карлово доктор Емил Кабаиванов.
Прочетете още
Комисия от Общинския спешен щаб стартира да разказва провалите върху инфраструктурата. Втора комисия, взаимно със чиновници от Дирекция „ Социално подкрепяне “, разказва вредите в домовете на потърпевшите.

Част от екипа на звено „ Чистота “ почиства дворовете на най-пострадалите домакинства; друга част - разпределена по региони в града, чисти наносите и пясъка по улиците. Продължават да работят багери.

Четири спешни екипа със профилирана техника от София, изпратени от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, както и доброволци, оказват помощ в Професионалната гимназия по железопътен превоз.

Ръководството на Общината благодари на жители и организации за оказаното подпомагане и напомня, че през 2014, 2016 и 2017 години Община Карлово кандидатства в Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет – за действия, недопускащи затлачване на дере „ Меден дол “ и обезпечаване на висока пропускателна дарба. До момента от комисията не са отпуснати никакви средства. Дере „ Меден дол “ е изцяло почиствано през 2019 и 2021 години.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР