25-то юбилейно издание на Фестивала на скоростта завършва в неделя,

...
25-то юбилейно издание на Фестивала на скоростта завършва в неделя,
Коментари Харесай

Супер коли и летящи раници: Фестивал на скоростта 2018-а

25-то юбилейно издание на Фестивала на скоростта приключва в неделя, а почитателите към този момент броят дните до идната рискова и екстравагантна демонстрация на любовта към колите и скоростта през 2019 година.

Всяка година херцогът на Ричмънд, Чарлс Гордън-Ленъкс, кани спортни водачи и колекционери на коли да се показват на едно от най-популярните автомобилни събития в света - Goodwood Festival of Speed.

За някои от акцентите на тазгодишната демонстрация написа английското издание The Week.



Рorsche означи своята 70-годишнин а

Легендарната марка за спортни коли беше център на вниманието по време на четиридневното събитие.

Феновете на Porsche също имаха опцията да видят исторически машини от музея на компанията, като да вземем за пример " Льо Ман " 911 GT1 от 1998 година и рисковата 919 Tribute.

Може би най-специалното транспортно средство е прототипът на LMP2000, който се дължи на конкуренцията в 24-те часа на Льо Ман преди 18 години, до момента в който планът бъде изтеглен.

Имаше обаче и неприятни катастрофи по време на тържествата на Порше. Шофьорът на Porsche Carrera Cup Дан Харпър разруши колата си 911 GT3 Cup в задната част на петкратния победител в Льо Ман, Дерек Бел, който управляваше своето 962C, скоро откакто пресече финалната линия на върха на хълма.

Водачите не пострадаха, само че и двете коли претърпяха обилни вреди и не можаха да вземат присъединяване в заключителните тържества пред Гудууд Хаус.



Най-бързата кола този път е и най-тихата: Volkswagen ID R

Трудно е да се повярва, че колата, която реализира най-бързо време в хълма на Гудууд, в действителност е една от най-тихите.

Изцяло електрическото ID R на Volkswagen зашемети състезателите в пилотската акция Pikes Peak в Колорадо предишния месец, разбивайки предходните достижения на трасето от 12.4 благи със 7 минути и 57 секунди.

С Ромен Дюмас зад кормилото ID R преодоля 1,16 благи за 43,86 секунди - най-бързото време за електромобил на фестивала на скоростта. Но не съумя да победи върха на някогашния водач на Формула 1 Ник Хайдфелд от 1999 година - 41,6 секунди с McLaren MP4 /13 F1.



Фестивалът в Гудууд не е единствено за коли

FutureLab даде на участниците визия за най-съвременните технологии, които могат да се появят един ден в нашия живот.

Говорейки за портфолиото на проявата, комерсиалният шеф на фестивала в Гудууд, Трейси Грийвс сподели: " Ако предходната година фестивалът беше храм за технологиите, тази година в действителност е катедрала ".

Тя не бърка. Фенове бяха очаровани от човек, който лети с раница нагоре по хълма, както и от външния тип и представянето на самостоятелната кола Roborace. Имаше богата комбинация от не-автомобилни джаджи, в това число роботизиран производител на коктейли и голям брой други хай-тек прекарвания.

Защо фирмите от софтуерния бранш са толкоз привлечени от събитието, в центъра на което са колите и моторни спортове, Грейвс дава отговор: " Видяхме е, че производителите на коли желаят да придобият нова публика, която е дейна от ден на ден отвън автомобилната сфера. От друга страна софтуерните марки желаят да бъдат покажат своите достижения по нови и вълнуващи способи. "

Например, Siemens е индикативен образец в този фестивал на скоростта. Заедно с Университета в Кранфийлд те проектирали и построили специфична технология, с цел да приспособяват класическия Ford Mustang от 1965 година, който да се изкачи самостоятелно по хълма в Гудууд. Това беше гръмък метод Siemens да покаже, че прави доста повече, в сравнение с домашен уреди.



Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР