25 семейства от Пловдив твърдят, че са измамени от строителен

...
25 семейства от Пловдив твърдят, че са измамени от строителен
Коментари Харесай

Семейства не са получили апартаменти, купили ги преди години

25 фамилии от Пловдив настояват, че са излъгани от строителен бизнесмен. По думите им чакат към този момент втора година, с цел да бъдат настанени в жилища, за които са платили хиляди евро.

Строителството на кооперацията е трябвало да бъде приключено в края на 2020 година, само че към днешна дата постройката към момента не е довършена. Половината от пострадалите споделят, че са платили цялата сума за жилищата, а други са дали 90% от цената.
 
„ Една година никой не работи. От строителната компания нямат пояснение. Казват, че ще довършат постройката ”, споделя един от пострадалите пред Нова телевизия.
 
„ Платил съм 90%. Имам 2 деца, живеем на квартира ”, споделя Тихомир Очков, различен пострадал.

Семейства излъгани с нови къщи

„ Откакто постройката има акт 14, плащаме и налози на жилището, което в действителност не получихме ”, споделя различен мъж, останал без апартамент, макар че е платил за него.
 
 istock istock
Строителният бизнесмен Илия Матаков твърди, че няма машинация, само че има закъснение с 10 месеца на градежа. Когато хората му преведат останалата част от парите, тогава ще бъде приключена и постройката. Тя би трябвало да бъде подготвена до края на март 2023 г.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР