25% от децата не виждат добре. А Вашето дете? Проверете

...
25% от децата не виждат добре. А Вашето дете? Проверете
Коментари Харесай

Месец на детското зрение

25% от децата не виждат добре. А Вашето дете?
Проверете в този момент гратис в оптики Grand Optics & Joy Optics.
Инициативата е част от акция на KWIAT за профилактика на детското зрение за четвърта поредна година. Кампанията има за цел да разпространява нуждата от постоянна профилактика на детското зрение и ще даде опция на деца и младежи на възраст от 6 до 18 година да преминат безвъзмезден скрининг на очите.
Често децата сполучливо прикриват разнообразни зрителни дефицити. А недиагностицирани, някои от уврежданията, водят до трайно понижение на зрението за цялостен живот. Затова е най-добре да посещаваме очния си доктор профилактично, а освен когато имаме проблем.
Водещите офталмолози предлагат да следим за следните сигнали, алармиращи за действителен очен проблем:
четене от доста близо
прекомерно доближаване до екрана на тв приемника или компютъра
присвиване на очите, главоболие или постоянно намигване.
Колкото по-рано се диагностицира даден проблем, толкоз по-големи са възможностите за неговото разрешаване.

Ранната предварителна защита на проблеми със зрението при децата се прави посредством бързо проучване, наречено очен скрининг. В рамките на акцията, оптики Grand Optics & Joy Optics дават тази опция на всички искащи. Безплатният скрининг ще се прави с авторефрактометър. Апаратът разрешава обективно проучване на рефракцията (пречупвателна сила) на окото.

Скринингът с авторефрактометър разрешава добра предварителна оценка на зрителната заостреност и е подобаващ за деца в учебна възраст. Децата, при които този тест покаже отклонения от нормата, е доста евентуално да имат потребност от промяна на зрението. За тях експертите на Grand Optics & Joy Optics ще предлагат посещаване при офталмолог за обширен обзор.
В рамките на акцията, с изключение на безвъзмезден очен скрининг, можете да се възползвате и от - 25 % отстъпка за всички детски артикули.
Повече информация за акцията можете да намерите на www.grandoptics.bg и www.joyoptics.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР