25% от българите са ползвали бърз кредит основно за техника,

...
25% от българите са ползвали бърз кредит основно за техника,
Коментари Харесай

Една четвърт от българите ползват бърз кредит

25% от българите са употребили бърз заем главно за техника, ремонт и отмора, сочи изследване на " Тренд ". Изследването е по поръчка на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране и дава за първи път цялостна картина на пазара за бързи заеми в България. 

Според данните 82% от българските клиенти на услугата са взимали до три заема, а една трета са се лимитирали единствено до един бърз заем. Почти половината имат достъп и до банково кредитиране.

Най-често заемите се взимат за интервал сред половин и една година или сред три и шест месеца. В 90 на 100 от случаите бързите заеми се изплащат в период до 12 месеца.

Българите покриват отговорностите си в точния момент, демонстрира още изследването. Сред групата на най-младите до 30-годишна възраст най-честата причина за изтегляне на заем е заплащането на отмора или пътешестване, оповестява БНР.

 istock istock
За фамилни празници го употребяват 13%. Бързината е най-значимото преимущество на бързите заеми съгласно 83% от употребилите услугата консуматори. На второ място се показва удобството с 49%.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР