25 нови случая за последното денонощие са установени с коронавирус

...
25 нови случая за последното денонощие са установени с коронавирус
Коментари Харесай

25 нови случая на коронавирус, на картата се добави и Силистра

25 нови случая за последното денонощие са открити с ковид у нас. Така инфектираните у нас става 379 . Една нова област се прибавя на картата на болестта у нас - Силистра.

113 души от инфектираните се намират в болница, като от тях 13 са интубирани.

Заразеният медицински личен състав е 18 души. За последното денонощие три от откритите лица са се върнали от чужбина.

За последното денонощие няма умряли.

57% от инфектираните са мъже и 43% дами, междинна възраст на заболелите е 46 , а междинната вързаст на смъртните случаи е 66.

Венцислав Мутафчийски разяснява и последната заповед на министър Кирил Ананиев за наложителното носене на маски на публични места. Има гратисен интервал за доставяне на жителите с маски, поради неналичието им по аптеките . България черпи опит от най-хубавите практики - Китай, Южна Корея, Израел и Австрия. Мутафчийски съобщи, че от през вчерашния ден точно в Австрия и Израел маските към този момент са наложителни.

На въпрос не опонира ли заповедта за наложителното носене на маски на други разпореждания, Венцислав Мутафчийски съобщи: Разпространението на ковид опонира на всички чувства за живота.

Шефът на Оперативният щаб акцентира, че от подхванатите ограничения страдат всички, в това число и членовете на щаба и техните фамилии, само че всички ограничения, които се подхващат са стъпки към отсрочване на най-тежките ограничения . Венцислав Мутафчийски акцентира, че не би трябвало да се измества фокуса на публичното внимание върху вторични неща - маските, разходките на кучета и внучета и сходни.

Много е мъчно решаването на рецесия с стеснен запас, акцентира Мутафчийски. Ние имаме отговорности пред всички вас и вашите родители . Той акцентира, че последователно всички страни изоставят тезите си за стаден имунитет. " Ако му се отпусне края, ще загинат доста хора, без да имат и късмет за медицински помощ. " Фокусът на вниманието не би трябвало да се измества - би трябвало да се ограничи болестта, с цел да издържи системата и да може всеки един да получи качествена здравна помощ.

На въпрос по какъв начин се лекуват пациентите в болница , Венцислав Мутафчийски уточни, че у нас се съблюдават всички одобрени протоколи и пациентите минават през лекуване с хлорикин и хидроксихлорикин . Двете медикаменти не могат да бъдат популяризирани по аптечната мрежа и се доставят единствено по Наредба 10. Останалото лекуване е по антибиотична терапия . ВМА разполага с 33 000 опаковки хинин, подаяние, следва у нас да стартира и произвеждане на хлорикин.

Тази вечер в Банско пада строгата карантина и градът ще мине под общ режим, каквато е нашата страна. Вчера са взети 50 проби от жители на Банско и се чакат резултатите през днешния ден или на следващия ден заран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР