25 милиона лева ще бъдат отделени за строителството на стадион

...
25 милиона лева ще бъдат отделени за строителството на стадион
Коментари Харесай

Решено: 25 милиона за завършване на „Колежа“, 12 милиона – за модернизиране на стадион „Локомотив“

25 милиона лв. ще бъдат отделени за строителството на стадион " Христо Ботев ", а останалите 12 милиона лв. ще са за модернизирането на стадион " Локомотив ". Това разгласи през днешния ден пред публицисти кметът на Пловдив Здравко Димитров във връзка изразходването на отпуснатите през вчерашния ден от държавното управление 37 милиона лв.. Той посочи, че за другите два футболни клуба – Спартак и Марица няма да има пари.

„ Трябва да показват планове за стадионите и ще бъде оповестена социална поръчка. Ще се следи всеки един лев по какъв начин ще се изразходва. В това отношение ще бъда праволинеен. Ако на Локомотив стигнат тези 12 млн. лв. – могат да влагат и в база за детско-юношеската школа. Зависи по какъв начин ги изразходват. Нагледал съм се на доста неща. Ако има концесия, законно не могат да се дадат пари. Така че тази концесия за стадион " Локомотив “ е спряна “, добави той.

„ Ботев имат два разновидността за план. Преработен е. Не мога да кажа периоди за пускане на строителството. Топката е в двата клуба. Когато си създадат плановете и ги показват. Каквото зависи от нас, ще им оказваме помощ. Пожелавам и на единия и на другия тим още по-големи триумфи “, добави Здравко Димитров. Той посочи, че по време на цялата обстановка около стадионите е получил поддръжка само от Ангел Палийски и Христо Крушарски. „ Другите се изпокриха. В такива обстановки си проличава кой е мъж и кой подклажда откъм гърба напрежение. Вие коментирайте настояванията за моя оставка. Трябваше да имат малко самообладание. Как ще ме гледат в очите, като не съм спрял да работя за тях. Най-лесно е байряка и " Оставка “. Какво ще промени това? “, попита риторично кметът.

След оповестяването на разпределянето на средствата, и от Ботев, и от Локомотив показаха удовлетворение от развиването на нещата. Фенове на „ жълто-черните “ разясниха, че  тези пари би трябвало да са задоволителни за довършването на стадион „ Христо Ботев “ и сбъдването на огромната фантазия – завръщането на тима в своя дом. През последните седмици почитателите на Локомотив пък проведоха няколко прояви, в които настояха за равнопоставеност. След днешното решение, обаче, мненията бяха в посока, че разпределението е заслужено. Самият притежател на „ черно-белите “ Христо Крушарски разгласи, че с тези средства стадионът ще се трансформира в украшение с потенциал 11 400 места, ще бъде затрупан като ще дава отговор на 4-та категория на УЕФА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР