25-ма лични лекари от Шумен са настояли за задължителна ваксинация

...
25-ма лични лекари от Шумен са настояли за задължителна ваксинация
Коментари Харесай

Лични лекари от Шумен настояват за задължителна ваксинация на учители, социални и полицаи

25-ма персонални лекари от Шумен са настояли за наложителна имунизация на учителите, обществените служащи и служителите на реда. Позицията си те са изразили на среща, проведена от заместник-кмета по опазване на здравето на община Шумен доктор Светлана Маркова, заяви БНР.

Медиците желае още да се разшири кръга на комерсиалните, културните и публичните обекти, където се влиза със " зелен документ ".

" Голяма част от персоналните лекари настояват, че пациентите влизат в кабинетите, предубедени към имунизациите. Това е и повода за ниският брой сложени дози в района. И когато персоналният доктор мкаже: " Да, хубаво е. Аз съм имунизирана, моето семейство е имунизирано. " - това е най-хубавият образец, който може в края на краищата всеки да даде ", сподели заместник-кметът доктор Маркова.

Според шуменските персонални лекари изрично не би трябвало да се дава публичност на антиваксърски позиции в медийното пространство.

Като добър образец за отговорно държание доктор Маркова уточни работещите в обществените домове в община Шумен. " Там имунизацията беше строго предложена. Почти всички чиновници са ваксинирани и работата върви добре. Да, случва се да се разболее някой, само че го изкарва болестта по напълно различен метод, доста леко ", добави още тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР