25-ият кадър е мистификация, няма такова нещо. На този етап

...
25-ият кадър е мистификация, няма такова нещо. На този етап
Коментари Харесай

Кинокритикът Благой Иванов: 25-ият кадър е една мистификация

25-ият кадър е мистификация, няма такова нещо. На този стадий науката споделя, че резултатът от вкараните в него послания е много противоречив. Това сподели кинокритикът Благой Иванов в предаването " Денят на фокус “ на " Фокус “.

Кадърът е построен от 24 квадрата, които образуват към 1 секунда от времетраенето на един филм, изясни той. " Понякога някои режисьори се вършат на забавни и вкарват избран брой фреймове в този кадър, които са с дълготрайност няколко стотни от секундата. Т.е. в случай че има някакво известие, което би трябвало да бъде възприето, то не трябва възприето, тъй като ти не можеш да го прочетеш толкоз бързо. Ако е някаква образна стимулация, може да я различиш, а може и въобще да не схванеш, че такова нещо е минало през погледа ти “, изясни Благой Иванов.

Той разяснява и добавените от Тео Ушев четири нови фрагмента с послания срещу войната и Путин във версията на кино лентата си " φ1.618 “, изпратена за прожекциите в границите на 45-тия Московски интернационален кино фестивал. Според него е противоречиво дали хората са могли да разчетат посланията на режисьора. " Аз персонално съумях да видя въпросните фрагменти във кино лентата, знаех авансово какво съдържат и отново не можах да схвана какво съдържат. Единственият резултат на тези фрагменти и послания не е, че те въздействат и трансформират метода ти на мислене, просто се основава звук “, разяснява кинокритикът.

По думите му доста по-адекватен и ефикасен метод за лансиране на артикул или концепция от потреблението на фреймове са обществените мрежи.

" Социалните мрежи са вид не просто да се наблюдава каква е наклонността измежду дадена група хора, в това число и пазарната, само че и да се основават трендове. Невромаркетингът, който е основан върху нашата история на търсене в интернет, е доста по-успешен метод да продадеш на някой нещо, в сравнение с в случай че искаш да го изманипулираш в някакви фреймове и фрагменти “, сподели Благой Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР