25-годишният Петър Бонев, който спаси от смърт 20-годишно момиче в

...
25-годишният Петър Бонев, който спаси от смърт 20-годишно момиче в
Коментари Харесай

Спасителят от влака извършил нов подвиг

25-годишният Петър Бонев, който избави от гибел 20-годишно момиче в нощния трен Пловдив - Варна, беше награден през днешния ден за смелата си постъпка и се оказа подстрекател за децата.

След като избави човешки живот във влака, единствено преди три дни Петър Бонев среща ново предизвикателство. Младият мъж съумява да изгаси пожар в апартамент в Пазарджик. Видял пламъците, влезнал през терасата в жилището на първия етаж. Семейството в прилежащата стая даже не подозирало какво се случва.

" Вътре дим, беше се запалила някаква микровълнова, един котлон в профил имаше и нещо като газова бутилка, аз скочих в жилището и изгасих пожара. ", описа той, представен от Българска национална телевизия.

Тръгнал си и споделя, че даже не знае на кого е оказал помощ. Със избавеното във влака момиче се е виждал два пъти. Пожелава му да сбъдне фантазиите си. Кметът на община Лесичово, където се намира родното му село Церово, инж. Серьожа Лазаров го награди за благородната и смела постъпка във влака.

" Няма да приказваме за мъжество, ще приказваме за това, че си постъпил доста самоуверено, даже неразумно бих споделил, с цената на едно - да спасиш човешки живот ", разяснява кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров

Децата от Боримечково пък мечтаят да са като него.

" Моите деца към този момент с изключение на да желаят да станат служители на реда, командири на галактически кораби, батмани и спайдърмени, към този момент желаят да са като чичо Пепи от Церово ", споделя Тенка Мирчева, детска учителка в Боримечково.

Самият Петър мечтае да си откри работа. Иска и положително бъдеще за фамилията си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР