25-годишният Мехмед Хасан, който бе задържан и обвинен за убийството

...
25-годишният Мехмед Хасан, който бе задържан и обвинен за убийството
Коментари Харесай

Задържаният братовчед на убитата Дамла не обжалва ареста си

25-годишният Мехмед Хасан, който бе арестуван и упрекнат за убийството на 8-годишната Дамла в Момчилград, не е обжалвал мярката си за неотклонение.

Постоянният арест му бе натрапен от Окръжния съд в Кърджали, откакто Хасан направи цялостни признания.

Младият мъж отказал да излезе от килията, тъй като в следствения арест се чувствал на безвредно място, съобщи 24rodopi.com.

Тялото на първокласничката Дамла бе открито на 17 декември към 7.30 ч. в фамилното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се прибирала от нощна промяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в жилището, защото татко й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била отпътувала в Турция при заболели близки.

Няколко дни по-късно за жестокото ликвидиране бе арестуван Мехмед, а гневни момчилградчани желаеха да го линчуват.

Възможно е срокът на досъдебното произвеждане да бъде удължен с още 2 месеца.

„ Срокът е двумесечен. Но защото има каузи от по-сложен темперамент, законът разрешава удължаването на периода на предварителното следствие с по 2 месеца, до момента в който се събере задоволително доказателствен материал и бъдат завършени всички процесуални дейности, с цел да може делото да влезе в съда. Не е изключено да желаяме удължение “, разяснява зам.-окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева.

В момента се ревизират самопризнанията на 25-годишния мъж, организират се очни ставки. Готова е една от ДНК-експертизите, както и дактилоскопична експертиза. Именно поради пръстовите отпечатъци по тиксото, с което бе обгърната главата на Дамла Мехмед бе задържан като обвинен за убийството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР