25-годишен варненец без книжка е шофьорът, блъснал фатално 39-годишен велосипедист

...
25-годишен варненец без книжка е шофьорът, блъснал фатално 39-годишен велосипедист
Коментари Харесай

Шофьор без книжка е беглецът, убил велосипедист

25-годишен варненец без брошура е водачът, блъснал съдбовно 39-годишен велосипедист на бул. „Приморски“ до Летния спектакъл. Тежкият случай стана в понеделник по здрач пред очите на доста минувачи, а виновният лидер заряза колата си „БМВ“ и избяга. Според очевидци той карал с висока скорост по булеварда и безусловно помел колоездача. Раненият балетист от Държавната опера Мартин Чикалов издъхна същата вечер в болница.
 Убитият балетист Мартин Чикалов.  злополука Варна балетист велосипедист
Часове по-късно беглецът е бил открит от полицията по взети от колата следи, само че не е бил открит на адреса, на който живее. След като е схванал, че е търсен, във вторник следобяд той се съобщи, съпроводен от юрист, заяви шефът на ОД на МВР-Варна старши комисар Даниел Пашов. Младият мъж е настанен в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане, като следва в съда да бъде импортирано искане за непрекъснатото му задържане под стража. Повдигнато му е обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност, бягство от местопроизшествието и липса на дееспособност, за което законът планува от 3 до 15 година отнемане от независимост, съобщи и.д. окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Той добави, че два пъти преди нещастието на младежа са били съставяни актове за шофиране без брошура. Първият е от 2010 година, когато е бил малолетен, а вторият – от предходната година. Въпреки това джигитът очевидно е карал постоянно, защото зарязаният на мястото на злополуката автомобил е бил негова благосъстоятелност. Взети са му проби за опиати, които и след 24 ч могат да открият дали е карал след приложимост на упойващи средства, само че резултатите още не са подготвени, сподели шефът на полицията. „По делото се работи интензивно, за ден са разпитани голям брой очевидци, назначени са и експертизи“, добави Лазаров.

Той посочи, че по първични данни случаят е станал наоколо, а не върху пешеходната пътека до Летния спектакъл. Загиналият Мартин Чикалов бе заровен през вчерашния ден. Късно следобяд в негова памет велоклубове и другари проведоха „Поход за живот“ от общината до регионалната администрация с искане за ефикасен надзор и обективни присъди за убийците на пътя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР