25 години Силвия Жекова от Варна чака за общинско жилище.

...
25 години Силвия Жекова от Варна чака за общинско жилище.
Коментари Харесай

Защо майка на дете с увреждания чака 25 години за общинско жилище?

25 години Силвия Жекова от Варна чака за общинско жилище. Синът й е с тежки увреждания и тя се грижи за него сама. Жената стачкува пред постройката на общината с вяра най-сетне институциите да й извърнат внимание.



Семейството на Силвия нееднократно е протестирало с искане за общинско жилище. Жената се грижи сама за болния си наследник, брачният партньор й е умрял, а другите й две деца са пълнолетни и живеят настрана.

" Ние живеем безусловно от 1990 година на територията на град Варна, живели сме във “Владиславово ”, в “Аспарухово ”. Живеем чартърен, нали, на квартира, отговаряме на всички условия. На 29 януари се картотекирахме към кметство “Одесос ” тук във Варна. Изпратихме към 8 институции 8 молби за общинско жилище, в това число до Министерски съвет, до президента на България ", споделя Силвия Жекова.



Синът на Силвия взима инвалидна пенсия, а тя е негов персонален помощник, за което получава 933 лв. месечно. Няма други приходи. Няма и опция да си купи апартамент на свободния пазар. В момента живее на квартира, за която заплаща 420 лв.. Скоро обаче би трябвало да я напусне.

" 23 години до момента живеем в региона на необятен център. Просто аз се преценявам и с това, че аз съм без превоз персонален. Това дете просто желаеме да сме наоколо до болничното заведение, дето се споделя и той е с ТЕЛК. Знаем, че имаме право безсрочно да е жилището и сме с преимущество, защото и двамата отговаряме на тия условия. Аз съм с инсулт, още какъв брой до чакаме? ", пита дамата.

От варненския регион “Одесос ” обявиха, че опцията за настаняване в общинско жилище е извънредно лимитирана и все още не разполагат с годни за обитаване жилища. В листата на чакащите са 224 души. От кметството допълниха, че синът на Силвия – Петър, не дава отговор за критериите за картотекиране, тъй като е продал ¼ идeална част от жилище в Добрич. Според дамата, това е насмешка. След гибелта на брачна половинка й преди 6 години, трите деца получават по 1800 лв. от продажбата на тази част от парцела с доста наследници. Тези пари от дълго време са изхарчени за наем и настоящи разноски.

Автор: Петко Петков


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР