25 американски щата с републиканци в управлението си заведоха съдебен

...
25 американски щата с републиканци в управлението си заведоха съдебен
Коментари Харесай

Републиканците vs Байдън заради ESG инвестициите

25 американски щата с републиканци в ръководството си заведоха правосъден иск против Министерството на труда в опит да блокират въвеждането на нови правила, които ще дават опция на мениджърите на пенсионни фондове да вземат под внимание климатичните промени и ред други фактори на екологичното, обществено и корпоративно ръководство (ESG), оповестява CNN.

Според обединението, предвождана от основния прокурор на щата Юта Шон Рейес новите разпореждания нарушават федералното законодателство, слагат в риск милиарди долари от спестяванията на хората и са водени само от политическа идеология. Сред щатите има два на Демократическата партия - Кентъки и Луизиана, само че там основните прокурори също са републиканци.
 Кентъки разгласи война на международни банки поради ESG
Кентъки разгласи война на международни банки поради ESG

Според ръководещите финансовите институции бойкотират развиването на обичайна енергетика

По времето на Доналд Тръмп беше блокирана опцията пенсионните фондове да правят оценка евентуалните си вложения по ESG критерии, само че това се трансформира след 30 януари.

Републиканската партия, която има обичайно мощна връзка с нефтената индустрия и други промишлености от " обичайна енергетика " счита, че " администрацията на Байдън прокарва своя дневен ред по тематиката с климатичните промени, като слага в риск спестяванията за пенсия на всички ".
 Какво е ESG и по какъв начин трансформира бизнеса?
Какво е ESG и по какъв начин трансформира бизнеса?

И за какво фирмите към този момент не могат да подценяват ESG тематиката

Според 25-те щата наредбите на Министерството на труда ще разрешат на фондовете да работят " със смесени претекстове " и " ще затруднят бенефициентите да управляват такова държание ".

25-те щата, които са страна по делото, са: Алабама, Аляска, Арканзас, Флорида, Джорджия, Айдахо, Индиана, Айова, Канзас, Кентъки, Луизиана, Мисисипи, Мисури, Монтана, Небраска, Ню Хемпшир, Охайо, Южна Каролина, Северна Дакота, Тенеси, Тексас, Юта, Вирджиния, Западна Вирджиния и Уайоминг.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР