24rodopi.com припомня тази сутрин, че когато майката на Дамла открила

...
24rodopi.com припомня тази сутрин, че когато майката на Дамла открила
Коментари Харесай

Току-Що Изтекоха Резултатите От Аутопсията На Малката Дамла, Разследващите Са Потресени. По-Страшно Всичко

24rodopi.com напомня тази заран, че когато майката на Дамла разкрила мъртва 7-годишната си щерка, към момента не било почнало трупното вкочаняване. Това значи, че гибелта не е настъпила в съботната вечер, когато тръгвала на работа, а рано в неделя, когато Садет Муса към момента била във фабриката, която отстои на 10 км от Момчилград. По признаците на вкочаняване се дефинира приблизителния час на настъпване на гибелта, а подобен се обрисува във времето на нощната промяна на Садет Муса. Доказано е, че тя не е напускала фабриката по време на промяната си. Смъртта на Дамла е настъпила във време, близко на появяването на майката.

Трупното вкочаняване настава сред 2-6 часа след гибелта, при което мускулите се втърдяват. При това състояние на практика няма по какъв начин да се повдигне обвиняване против майката като причинител на действието. Според специалисти обаче, трупното вкочаняване може да не бъде следено при доста деца на възрастта на убитата Дамла, заради тяхната дребна мускулна маса, добавя изданието. Най-късно през днешния ден ще бъде подготвена ДНК експертизата, която би трябвало да покаже има ли следи по тиксото, с което е била облепена устата на Дамла. По непотвърдена информация на Садет Муса ще бъде направена психиатрична експертиза.

По-рано през днешния ден бе задържан братовчед на убитата Дамла. Акцията по задържането е извършена преди минута в региона на автогарата в Момчилград, заяви 24rodopi.com. Задържаният е откаран от други чиновници в Кърджали. Близо до жилището на мъжа, на към 25-27 години, е открито тиксо, настояват съседи, които са станали очевидци на полицейската акция, която е почнала тази заран. Домът на братовчеда е бил обискиран.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР