24chasa.bgЯстията с белтъци може да са опасни, ако не са

...
24chasa.bgЯстията с белтъци може да са опасни, ако не са
Коментари Харесай

Варените яйца издържат до 5 дни в хладилника

24chasa.bg

Ястията с белтъци може да са рискови, в случай че не са достигнали температура най-малко 72 градуса.

Почти всеки човек яде яйца, само че анкета в харесвана медия за здравни тематики в навечерието на Великден демонстрира огромна разлика в отговора на въпроса за трайността им.

Параноичната версия поставя предел за сигурност единствено в границите на празничната неделя.

Най-неустрашимите разтягат времето до впечатляващи граници с изказванието, че се базират на персонален опит.

И двете крайности може да са правилни според от изискванията за подготвяне и предпазване на яйцата, макар че експертите по хранене нормално се придържат към съвета за 5, най-много 7 дни.

Условието е да са спазени хигиеничните правила за изключване на оцеляването или замърсяването с болестни бактерии, най-често салмонели. Зад общото име на фамилията стоят

близо 100 варианта бактерии,

които идеално се

развиват в суровите

яйца, месо, мляко

Бактериите от този тип се усещат удобно в храни с температура 10-40° и там оцеляват дълго. Най-честата причина за салмонелоза e неправилното предпазване и обработка на скотски артикули.

В седмицата след Великден нормалният обвинен са яйцата. Това е в основата на рекомендациите за прецизна хигиена, продължителна термична обработка и предпазване на варените яйца и ястия с тяхно присъединяване при температура 4-5° в ледник.

Яйцата се мият усърдно директно преди подготвяне. Водата улеснява размножаване на патогени и

нахлуване на бактериите

през относително

едрите пори на черупката

Най-често салмонели се откриват в белтъка. За сигурност науката за храненето предлага яйцата да се варят 10-ина минути до цялостно сгъстяване, а когато се включват в ядене белтъци - храната да е достигнала най-малко 72 градуса във вътрешността си за минимум 5 минути. Смята се, че по този начин салмонелите умират. Дори при съблюдаване на всички познати условия за сигурност сварените яйца може да причинят отравяне, в случай че не си знаем мярката или ги държим на топло. По учебник рискът пораства след 2 часа на стайна температура или постоянно изваждане от хладилника.

Всяка “норма ” е оспорима и друга за обособените хора, само че съгласно експертите по хранене здравите може да си разрешат до 3 яйца на Великден.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 1 секунда) Рейтинг: 27662 | Одобрение: -25958 Дръжте ги по 20 дни, роби, след това си хапвайте. Не`а ужасно! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР