248 смъртни случая от наркотици на милион души в Шотландия

...
248 смъртни случая от наркотици на милион души в Шотландия
Коментари Харесай

Защо одобриха стая за безопасна употреба на наркотици в Шотландия | Процентът смъртни случаи от злоупотреба с наркотици тук е най-високият в Европа

248 смъртни случая от опиати на милион души в Шотландия я слагат надалеч над европейските страни със идващите най-високи равнища: Обединеното кралство като цяло (88 на милион), Финландия (79 на милион), Ирландия (73 на милион) и Швеция (64 на милион ), съгласно данни на Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите.

С най-високата смъртност от корист с опиати в Европа, Шотландия търси нови способи за понижаване на смъртните случаи. Англия скоро ще види отварянето на първата си публично позволена стая за безвредна консумация на противозаконни опиати. Съоръжението ще бъде в Глазгоу, най-големият град в Шотландия - страна, чийто % смъртни случаи от корист с опиати е най-високият в Европа.

Длъжностни лица подчертаха, че центърът няма да предизвиква използването на опиати и ще се концентрира върху насърчаването на намаляването на вредите и избягването на предозиране.
На потребителите няма да бъде позволено да споделят опиати с други в заведението, а здравните и обществените служащи ще бъдат разполагаем, с цел да предложат препоръки и поддръжка за възобновяване и богатство.

Кирстен Хорсбърг, основен изпълнителен шеф на благотворителната организация Scottish Drugs Forum, сподели в изказване пред Euronews, че казусът за оборудването е подсилен от интернационалните доказателства.

„ Трябва да се обезпечат по-безопасни уреди за консумация на опиати в региони, където хората си инжектират опиати навън или рискови места – паркинги, пусти места, алеи и така нататък Услугата в Глазгоу беше препоръчана за първи път през 2016 година, с цел да обслужва група от хора в центъра на града тази нужда към момента съществува, както и в градовете в Обединеното кралство.
„ Откакто беше препоръчано, видяхме някои промени в медийния и публичния спор и в настройките. Това се дължи на рецесията със смъртните случаи от опиати, която се признава за изключителна обстановка за публичното здраве и последващото развиване на по-скоро обществено-здравен метод, в сравнение с нравоучителен и легалистичен метод, който се провали в продължение на десетилетия. "
248 смъртни случая от опиати на милион души в Шотландия я слагат надалеч над европейските страни със идващите най-високи равнища: Обединеното кралство като цяло (88 на милион), Финландия (79 на милион), Ирландия (73 на милион) и Швеция (64 на милион ), съгласно данни на Европейския център за мониторинг на опиатите и наркоманиите.
Причините за рецесията са доста, само че дългогодишните и необятно публикувани проблеми със злоупотребата с субстанции са свързани със обществената маргинализация и бедността в страната. Много смъртни случаи от опиати, регистрирани в Шотландия, са свързани с дълготрайна приложимост и пристрастяване към инжектирани субстанции, за разлика от злополуки измежду инцидентни консуматори.

Съществува и сериозен проблем със злоупотребата с бензодиазепини, за които шотландското държавно управление заяви, че са забъркани в 73% от смъртните случаи, свързани с използването на опиати през 2020 година Разговорно известни като " бензо ", тези медикаменти са депресанти, които провокират унесеност и внушаемост.

„ Мотивите за приложимост на бензодиазепини измежду хората, които използват опиати, са широкообхватни и е потвърдено, че включват набор от психически, обществени, стопански и предизвикани от предлагането фактори “, заключава държавен отчет.
Други " мотивации постоянно включват самоконтрол на психиатрични разстройства и неподходящи преживявания; техните приятни резултати и достъпност/лесен достъп. "

Докато някои други страни в Европа се придвижиха да либерализират своите закони за опиатите и реалокираха казуса от правоприлагането към публичното опазване на здравето, поредните държавни управления на Обединеното кралство започнаха по-наказателен метод.

Докато Шотландия има преимуществото на децентрализираното ръководство в доста области, Единбург не може едностранно да прави промени в политиката за опиатите. Определя се от Лондон.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР