24 май е свята дата за всеки българин. Това заяви

...
24 май е свята дата за всеки българин. Това заяви
Коментари Харесай

Кметът на Бургас Димитър Николов: 24 май е свята дата за всеки българин

24 май е свята дата за всеки българин. Това съобщи кметът Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден в приветствен адрес поповод Деня на славянската книжовност и просвета, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.

"Уважаеми учители, възпитаници, просветни и културни дейци, скъпи съграждани, приветствам ви във връзка Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност! 24 май е датата, която по неоспорим метод сплотява всички наши сънародници, без значение дали живеят в България или надалеч зад граница. Денят на българската книжовност ни дава самочувствие, че сме народ, дал богато културно завещание на света.

Писмеността и книжнината са ни съхранили като нация в сложни времена. Делото на светите братя Кирил и Методи и на техните възпитаници е меч, който през вековете е разсичал рабски окови и е проправял пътя на нашия народ към просвещението и духовното извисяване. Именно по тази причина би трябвало всички дружно с ентусиазма на нашите предшественици да пазим своя език, книжовност и просвета ", показва кметът Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден. Той съобщи, че бъдещето на Бургас са младите и образовани хора.

"Затова ние ще продължаваме да вършим вложения в образованието, с цел да сътворяваме най-хубавата среда, в която нашите деца, учители и студенти да развиват своя гений и умения. Тази година е по-особена и поради пандемията от COVID-19 няма да можем да отбележим този ярък празник с пъстро шествие. Това обаче няма да отнеме от неговия ореол, тъй като всеки българин уважава 24 май надълбоко в сърцето си като нещо свято.

Благодаря на всички бургаски учители, възпитаници, писатели, художници, актьори, музиканти, читалищни, библиотечни и музейни дейци и публицисти за полаганите от тях всекидневни старания.

Продължавайте да давате все по този начин своя принос Бургас да бъде културен и учебен център. Честит празник! ", се показва още в приветствения адрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР