24 май е най-обичаният български празник, независимо дали е баш

...
24 май е най-обичаният български празник, независимо дали е баш
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Щеше да е грешка 24 май да стане националния ни празник

24 май е най-обичаният български празник, без значение дали е баш националният ни празник. Той е от една страна празник на устрема за нематериалност, от друга - респект към предците ни. Това съобщи проф. Даниел Вълчев в „ Лице в лице ” по bTV.

Той разяснява, че концепцията 24 май да измести 3 март като националния празник, не е с цел да се издигне денят на писмеността и културата, а да се принизи честването на освобождението от Османско робство. Приемането на тази концепция би била неточност, съобщи проф. Даниел Вълчев.

„ Хората в предишното са имали две задания в живота - да вдигнат къща и да съберат пари да изучат децата ”, сподели още юристът. Той показа, че в този момент това се размива като приоритет за българите. Една от аргументите е, че хората виждат, че не е належащо да си посещавал университет, с цел да се присъединиш към публичния хайлайф.

„ Някой може да си вземе телефона и да се снима по какъв начин прави каквото му хрумне и вместо да бъде разгласен за безделник, да се закичи с етикета „ инфлуенсър ”, разяснява проф. Вълчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР