24-ма са доброволните кръводарители, които дариха кръв за благотворителната кръводарителска

...
24-ма са доброволните кръводарители, които дариха кръв за благотворителната кръводарителска
Коментари Харесай

24-ма са кръводарителите в кампанията „Усмихни сърце“

24-ма са доброволните кръводарители, които подариха кръв за благотворителната кръводарителска акция „ Усмихни сърце “ през миналите две седмици. Това оповестяват от МБАЛ – Пазарджик, където се организира акцията.

Иван Няголов работи в Националната следствена работа, само че взема решение да взе участие в благотворителната акция. Той се включва за първи път в самодейността, следвайки образеца на своята брачна половинка, която подарява предходната година и следва още веднъж да подари кръв. Иван Няголов кръводари за девети път и съобщи, че всички би трябвало да сме по-съпричастни към такива акции. Докато изчаква да кръводари в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ – Пазарджик, той схваща, че потребностите от кръв са много огромни, а донорите понижават. Иван Няголов показа, че се стреми най-малко един или два пъти в годината да подарява кръв.

„ Никога не съм имал боязън от даряването на кръв и не считам, че има нещо притеснително. Напротив, считам, че всеки от нас има цивилен дълг да кръводарява. Ако дадем малко от времето и от себе си, ще бъдем от изгода за някой различен. Не е нужно да сме лекари, с цел да спасим живот – от време на време е задоволително просто да дарим кръв. Призовавам всеки, който може, да се включи в тази благородна идея, тъй като съм уверен, че даже дребните дейности могат да доведат до огромни промени “, сподели той.

Теодора Йовчева и нейният брачен партньор Йордан се включиха за втора поредна година в акцията „ Усмихни сърце “. Тя подари кръв за повторно, а той – за пети.

За 11 път кръводарява Димитър Лазаров. Участва в акцията и през предходната година. Не е не запомнил слънчевото момче Ангел и още веднъж дава кръв с вярата, където й да е той в този момент, ще знае, че не е пропуснат.

До края на акцията остават още 10 дни за кръводаряване, означават от МБАЛ – Пазарджик. Всеки здрав човек, сред 18 и 65-годишна възраст с тегло над 50 кг. и липса на противопоказания може да стане кръводарител. А самият развой на кръводаряване лишава не повече от 30 минути.

Кръводаряването се прави всеки работен ден, от 07:30 до 13:00 часа в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ – Пазарджик. От Кръвна банка приканиха за повече донори поради дефицит на кръв. Най-необходима сега е кръв от кръвна група 0+.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР