24-и състав на Софийския градски съд публикува мотивите за присъдата

...
24-и състав на Софийския градски съд публикува мотивите за присъдата
Коментари Харесай

Съдът: Викторио Александров не е хладнокръвен убиец

24-и състав на Софийския градски съд разгласява претекстовете за присъдата на Виктори Александров, който умъртви приятелката си Дарина и едногодишната си щерка Никол.

Съдия Иван Колев написа, че Викторио Александров, който през октомври 2018 година простреля приятелката си Дарина и едногодишната им дъщеричка Никол, е персона с запас, който може да бъде добра изходна позиция за неговата промяна, коригиране и разрастване в обществото. Според правосъдния състав прострелването в слепоочието на дребната Никол не характеризирало Викторио като невъзмутим палач. Съдия Коев написа още, че осъщественото от Викторио не било извънредно тежко закононарушение, с цел да получи пожизнен затвор. За двойното ликвидиране Викторио беше наказан на 20 години затвор.

Съдебният състав (двама съдии и трима правосъдни заседатели) единомислещо дефинира присъдата и през днешния ден в претекстовете си е записал още, че не може да се твърди, че Викторио нямало да се превъзпита до края на дните си. Затова и не бивало да се санкционира с пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, които заместват смъртното наказване. Съдебният състав е приел, че има доста условия, които смекчават публичната заплаха на Викторио. Той имал чисто правосъдно минало и не бил персона с незаконни привички.

При установяване на наказването съдът е взел поради и психическото му здраве, самопризнанието и изказаното страдание.

На 29 октомври 2018 година Викторио Алекснадров първо с два патрона в главата убива Дарина. Взима едногодишната си щерка Никол, с която повече от осем часа обикаля София. В късните вечерни часове в пристройка край София прострелва в слепоочието дребното дете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР