24-годишният сценограф Борис Далчев е в очакване на първия си

...
24-годишният сценограф Борис Далчев е в очакване на първия си
Коментари Харесай

Борис Далчев – един художник в театъра

24-годишният сценограф Борис Далчев е в очакване на първия си „ Икар “. Номинацията за премията на Съюза на българските актьори може да се трансформира за него в действително отличие в Деня на театъра – 27 март, когато е и церемонията по връчването на Икарите. Борис е в „ конкуренцията “ за художественото оформление на спектакъла на Нина Димитрова – „ Ревизорът “ по Гогол в Сатиричния спектакъл.

Борис Далчев е роден е при морето на Бургас. Изкуството е основна част в живота на семейството му, в която има музиканти, ваятел, а един от най-видните български поети и преводачи – Атанас Далчев, е брат на неговия дядо. Тази фамилна среда е формирала и усета му към изобразителното изкуство. Борис е магистър по сценография в Националната художествена академия. Името му е в афишите на няколко театрални представления.

В края на месеца в Пловдивската опера е премиерата на балета за деца „ Светът на Алиса “. Сценографията и костюмите са негово дело.

По думите на Борис, с цел да е сполучлив в специалността си, един актьор би трябвало да бъде еластичен и с положителни рефлекси.

Интервюто с Борис Далчев за предаването „ Нощен Хоризонт " чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР