24-годишният Начо Панталеев, който предизвика катастрофата отнела живота на футболният

...
24-годишният Начо Панталеев, който предизвика катастрофата отнела живота на футболният
Коментари Харесай

15 умели джепчийки крадат в Лондон за Начо

24-годишният Начо Панталеев, който провокира злополуката лишила живота на футболният треньор Ферарио Спасов е началник на бригада от 15 умели джебчийки, които “работят ” в Лондон за ромския клан Манджиите от Лясковец, сочи неофициална информация на служители на реда от Велико Търново.

 арестуваха водача Снимка: БГНЕС

Миналият уикенд, ръководещият автомобила си със скорост надвишаваща 150 км/ч Начо опустоши автомобила на Ферарио Спасов в региона на село Шерметиево. Още в деня обаче на тежката злополука провокирана от него, Начо беше пуснат на независимост с най-леката мярка “подписка ” от търновския областен прокурор Йордан Кожухаров.

След гнева надигнал се от обществото против обвинителя Кожухаров, излезе предписание от изпълняващият функционалността на основен прокурор Борислав Сарафов да се изземе делото за гибелта на Ферарио Спасов от прокуратурата във Велико Търново и да се изпрати за следствие в Ловеч. Сарафов разпореди цялостна инспекция на работата на Йордан Кожухаров, за който има съмнения, че работи за ползите на ромския клан Манджиите от години.

В Лясковец се носи мълвата, че прокурорът е взел 10 000 лева, за освобождението на Начо. Убиецът на Ферарио Спасов възнамерявал да избяга във Англия, само че полицията го задържала шофьорската му брошура, интернационалният паспорт и персоналната му карта са прибрани с цел да не избяга от страната.

На Начо Панталеев му е повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение по член 343 от Наказателния кодекс, причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на МПС.

Близките на Ферарио Спасов пледират обаче за осъществено съзнателно ликвидиране на пъто от 24-годишният джигит, тъй като той е управлявал автомобилът със скорост към 150 км/ч макар мократа настилка. Дни след злополуката, провокирана от Начо Пантелеев, пък стана ясно, че преди няколко месеца той е аварирал с висока скорост в Лясковец, помитайки пътен знак до пощата и по знамение не умъртвил хора. В града семейството на Манджиите е до болежка позната – болшинството не работят нищо, само че за сметка на това имат висок стандарт на живот. Живеят в огромни първокласни къщи и ръководят скъпи коли.

Бащата на Начо – Върбан е зугинал при автомобилна злополука през 2005 година при конфликт с висока скорост на планински път край Арбанаси. Гробницата, в която е заровен е с размери 3 на 3 метра, а на надгробната му плоча стои изображението на обичаната му лимузина “Ауди ”.

„ Искахме да вкараме в гроба и аудито само че колата беше доста огромна. Това си е наша традиция – като си отиде някой, слагаме в гроба му някои от движимостите, които е употребил приживе “, описа пред медиите дядото на килъра на Ферарио Спасов, който също се споделя Начо.

Запознати настояват, че Начо Панталеев също е взел участие в групата за телефонни измами. Понякога той се е представял за контрольор Стоян Кръстев от Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Начо Пантелеев и двама от братовчедите му работеха взаимно с групата на Бобито от Горна Оряховица. След няколко крупни удара в интервала 2017-2019 година обаче ромските ало-измамници бяха погнати от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата и Бобито и свитата му се изнесоха в Румъния. Начо и братовчедите му от клана Манджиите се отдръпнаха от схемата, защото бяха предизвестени от прокуратурата във Велико Търново, че се готви огромна интервенция против телефонните измамници. Начо се покри във Англия, където беше назначен за отговорник на джебчийките от родата си. Шефът на клана Манджиите е дядото на Начо “, разкрива осведомен с незаконните каузи на ромската фамилия от Лясковец.

Счита се, че българските джебчийки в Лондон под управлението на Начо и на други барони от конкуретни ромски кланове са принудили полицията в английската столица да сложи десетки сигнално жълти табели с предизвестие на български език на разнообразни обществени места в Лондон.

Миналото лято табели с надпис „ Полицията предизвестява: Джебчии, внимавайте! Активно ви следим, взети сте на прицел “ се появиха в столицата на Англия.

Твърденията са, че джебчийките на Начо са облечени с маркови одежди и скъпи слънчеви очила и съвременни шапки. Най-чевръстите от тях тарашат чанти на „ Оксфорд стрийт “ и „ Кингс роуд “, известни като най-скъпите улици в Лондон. Доходите на изкусните джебчийки “работещи ” в този регион възлизат на 50 000 паунда на месец от наличието на дамските портмонете.

Те обичат да работят в магазините в Лондон „ Хародс “, „ Селфриджис “ или обмен бюрата, само че също и магазини от веригите „ Гап “ и „ Топшоп “. Работното им време е от 10 ч. с обедна отмора към 13 ч. и след това постъпват още веднъж на работа следобяд. Пикът тогава е сред 16 и 19 ч.

„ В множеството случаи жертви са туристи от Япония и Азия. Джебчийките се сливат с огромни групи и работят за секунди. Крадлите се движат по три-четири вкупом с цел да се прикриват. Някои употребяват и макетни ножчета за рязане, с които разпарят дамските чанти, само че на най-хубавите в занаята ножче не им е нужно. Те са обучавани още от деца да крадат неусетно “, разказва дейностите на джебчийките от клана Манджиите от Лясковец българин, живеещ в столицата на Англия.

Англия взе решение още преди 2 години поради многото нападения на български джебчийки, хванатите крадли да бъдат депортирани в България, без право да се връщат още веднъж на Острова.

„ Начо Пантелеев и други от семейството Манджиите работят взаимно с ромския барон Баката във Англия. Под прикритието на транспортна компания на Баката Манджиите всеки месец изпращат в Лондон разнообразни бригади джебчийки, които се прибират скоропостижно след няколко удара. Манджиите са известни с това, че заплащат по 10 000 лв. на други цигански кланове, с цел да наемат от тях джебчийки с чисти досиета “, разкриват осведомени с незаконните каузи на Начо Пантелеев и родата му.

Заради благосъстоянието на семейството от Лясковец доста малко хора имат вяра, че килърът на футболния треньор Ферарио Спасов ще лежи дълго в пандиза, даже и да бъде дейно наказан.

Източник Уикенд, crimesbg.com.

Още вести четете в категория Крими и Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР