24-годишният Божидар Модов извади кръста от река Бистришка в Панчарево,

...
24-годишният Божидар Модов извади кръста от река Бистришка в Панчарево,
Коментари Харесай

Божидар, който извади кръста в Панчарево: Единственото необходимо е молитвата към Бог

24-годишният Божидар Модов извади кръста от река Бистришка в Панчарево, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Литийното шествие стартира от църквата „ Свети Димитър “ и бе управлявано от духовник Кръстин Апостолов. В него се включиха доста локални поданици, в това число деца. Присъства също по този начин и кметът на столичния регион „ Панчарево “ Евгения Алексиева.

Множеството се насочи към река Бистрица, където беше отслужен молебен за Йордановден, след което кръстът беше осветлен от отец Кръстин и хвърлен от него в реката.

Седмина смелчаци нагазиха в реката, само че кръстът бе изваден от Божидар. Той го подвигна високо и по-късно го подаде на всеки един от останали участници, които се прекръстиха и го целунаха.

На брега Божидар бе посрещнат от отец Кръстин и кмета Евгения Алексиева, които го поздравиха.

„ За пръв път вземам участие в изваждането на кръста и тръпката е страхотна “, показа Божидар пред БГНЕС. Той съобщи, че не се е подготвял авансово. „ Молитвата към Господ е единственото, което е належащо, нищо друго “, сподели 24-годишният юноша. Той пожела на жителите на Панчарево здраве: „ Само здраве, да сме единни и нищо друго не ни би трябвало. Всичко друго се намира “.

Над стотина поданици, които следиха изваждането на кръста, се включиха в светлия празник, който приключи с обичайно българско хоро. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР