24-годишната Росица Динева е момичето, пострадало тежко при катастрофата, възникнала

...
24-годишната Росица Динева е момичето, пострадало тежко при катастрофата, възникнала
Коментари Харесай

Момичето, пострадало тежко при катастрофата в Карловско, има нужда от помощ

24-годишната Росица Динева е момичето, потърпевшо тежко при злополуката, зародила към 15:00 часа в неделя на пътя сред Розино и Клисура, разбра .
Прочетете още
Младото момиче е с заплаха за живота, след като лек автомобил „ Сеат “ с 21-годишен водач излязъл вдясно отвън пътя и се блъснал в мантинела - вследствие на удара колата се е обърнала по таван. По неофициални данни Росица е изпаднала от задното задното стъкло на автомобила.

С кола за спешна помощ е била откарана в полусъзнание в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. Росица е със строшен таз, счупени прешлени, спукан бял дроб и голям брой натъртвания.

Пробите за приложимост на алкохол и наркотични субстанции на лидера на автомобила са негативни, а по случая е формирано досъдебно произвеждане.

По-рано в обществените мрежи бе насочен апел за кръводаряване, само че майката на момичето - Калина, сподели, че към този миг не се нуждаят от повече кръв. Семейството на Роси обаче евентуално ще има потребност от финансова помощ - за лекуването и рехабилитации.

" Що се отнася до финансовата помощ - ние самите нямаме още изясненост какъв брой ще коства лекуването и последващите рехабилитации. Днес ще вървим до Пловдив да заплатим консумативите за втората й интервенция, която е на прешлените, не са ни споделили сума, днес ще я разберем. След това във времето ще са идващите - на таза, ръцете, белия дроб. Към този миг ми се обадиха всички мои познати, родственици и другари с подготвеност да оказват помощ ", сподели майката на тежко потърпевшата госпожица.

Майката на Росица съобщи още, че средствата, които останат неизползвани по нейното възобновяване, ще бъдат дарени на различен човек в потребност.

Ако желаете да подкрепите фамилията - можете да го извършите на следната банкова сметка: BG40STSA93000026800567, титуляр на сметката: Дончо Динев Динев - бащата на Росица.

Кутия за събиране на финансови средства ще бъде сложена в НСА " Васил Левски ", а на 10-ти март ще се състои благотворителен концерт в Модерен спектакъл в Бургас. Концертът ще стартира в 12:00 ч., като събраните средства от него ще бъдат дарени за лекуването на Росица Динева.

" Роси е мощно момиче и с вашата помощ имаме вяра, че всичко ще е наред ", пишат другари на потърпевшото момиче в обществената мрежа.



Заглавна фотография: Сейде Черкез
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР