24-годишната Бериван Белялова остава за постоянно в ареста, реши Окръжен

...
24-годишната Бериван Белялова остава за постоянно в ареста, реши Окръжен
Коментари Харесай

Постоянен арест за убийцата от Тракия

24-годишната Бериван Белялова остава за непрекъснато в ареста, реши Окръжен съд Пловдив през днешния ден след разстрела на Йордановден на 50-годишния Ивайло А. в личния му апартамент и със личния му револвер, зареден с халосни патрони.

Както съобщихме, дамата, която била другарка за постоянно посещение на мъжа, изстреляла 4 патрона от упор, като съгласно събраните данни жертвата е умряла от спукване на сънната артерия още с първия изстрел.

Обвиняемата е привлеченa към наказателна отговорност  за съзнателно ликвидиране, за което Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години.

Защитата на Бериван изиска домакински арест или парична гаранция, като посочи догадка за неизбежна защита.

Ивайло се бил държал грубо с Бериван, удрял я в стената, опирал зареден револвер в челото и я заплашвал с ликвидиране.

Бериван не е избягала от мястото на престъплението, а пробвала да избави кървящия Ивайло и подала сигнал на тел. 112, след което посрещнала полицията и колата за спешна помощ.

Съдът реши, че от доказателствата по делото, събрани досега, може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинената Бериван към закононарушението, за което й е повдигнато обвиняване.

Окръжен съд – Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража е налице действителна заплаха от осъществяване на закононарушение и от укриване.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд  – Пловдив на 17.01.2023 година от 10.00 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР