24-годишна жена ражда без никакви напъни – само за 40

...
24-годишна жена ражда без никакви напъни – само за 40
Коментари Харесай

Жена роди за 40 секунди: Не се наложи да напъвам, бебето излезе само

24-годишна жена ражда без никакви напъни – единствено за 40 секунди, с помощта на рядко положение по време на раждане, наречено инстикт на Фъргюсън.

„ Не се наложи да напрягам, бебето излезе единствено “, споделя Сиана Гонзалес пред Southwest News Service за раждането на сина й през август 2022 година

Майката от Филаделфия е изпитала така наречен инстикт на Фъргюсън, именуван още инстикт на изхвърляне на плода или фетален инстикт за изтласкване, по време на който плодът излиза от тялото без никакви напъни.

Неволевият инстикт поражда вследствие на естествения развой на раждане в организма - по време на раждането се освобождава окситоцин, като рецепторите в матката провокират контракции, които уголемяват шийката на матката и изтласкват плода от родилния канал.

Това обаче се случва доста рядко, защото рефлексът за избутване на плода е най-вероятно да се случи, когато майката се усеща „ сигурна и подкрепена “.

В болничното заведение най-често е мъчно този развой да бъде подтикван поради звуковите сигнали от апаратурата, инспекциите на лекарите и медицинските сестри и други нужни процедури, които постоянно попречват рефлекса.

За майките, които са го изпитали, рефлексът се случва толкоз бързо, че споделят, че е сходен на кихане - стартира ли един път, не може да бъде спрян.

Сиана разказва раждането си като доста малко – за по-малко от 40 секунди. След като е усетила това, което в началото е считала за контракции на Бракстън Хикс или подправени родилни болки, тя идва в родилния център и се настанява в басейна за родилки, когато внезапно схваща, че бебето ще излезе всеки миг, написа ladyzone.bg.

" В този миг бях доста обезпокоена ", споделя Сиана, която даже нямала време да излезе от водата, с цел да роди.

" Мислех си кой ще хване това бебе? Беше доста естествено и доста бързо ", добави тя, потвърждавайки, че " това, че е щяла да се отпусне ", е провокирало изхвърлянето на плода.

Това е второ дете за 24-годишната майка, която споделя, че е изпитала рефлекса на Фъргюсън и при раждането на първия си наследник, който в този момент е на 2 години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР