24-годишна жена беше убита в апартамента си от заблуден куршум,

...
24-годишна жена беше убита в апартамента си от заблуден куршум,
Коментари Харесай

Поредна случайна жертва на мафиотските войни в Марсилия

24-годишна жена беше убита в жилището си от подведен патрон, откакто членове на наркобанда откриха огън на улицата пред дома й. Това е следващата покруса, породена от войната на мафиотските кланове във Франция.

Куршумът е минал през шперплатов панел под прозорец на апартамент на третия етаж в Марсилия, до момента в който член на тайфа е атакувал съперничещи търговци със залпове от автоматизирано оръжие.

Жената, наречена единствено Сокайна, е умряла в болница във вторник, след бе в кома след стрелбата в неделя вечерта.

“Смъртта на тази млада жена трогва всички ни “, сподели Жералд Дарманен, министър на вътрешните работи, който беше на посещаване в Марсилия, с цел да следи полицейските интервенции.

Това е 44-ият смъртен случай при принуждение сред марсилски наркобанди тази година. Още 110 души са ранени

„ Тя явно е била съпътстваща жертва на гангстерска война, целяща споразумяване на сметки или завземане на контрола върху място за търговия с опиати в регион, който не е най-лошият за престъпност в града “, сподели Дарманин. Засилените полицейски акции против уличните дилъри ги карат да търсят нови локации, сподели той.

Сокайна била пред компютъра си, когато била изумена от патрона.

„ Тя е била оцелена в устата, лежеше в локва кръв, когато влязох в жилището й, откакто чух крясъци “, сподели комшия пред BFMTV. „ От прозореца си видях скутер с двама души. Пътникът държеше Калашников. ”

Нарковойни бушуват и в други френски градове. Страната беше шокирана предишния месец от гибелта на 10-годишно момче, което беше простреляно, до момента в който седеше в задната част на колата на чичо си в южния град Ним.

19-годишен юноша беше убит в предградие на Париж в неделя вечерта при ликвидиране, за което също се счита, че е обвързвано с тайфа.

Щурмовите пушки се трансфораха в желано оръжие в видимо безкрайните войни за територия, водени от наркобосовете. Те употребяват към 20-годишни момчета от небогати райони на Северна Марсилия.

 „ Все по-често се сблъскваме с рани, нанесени от военни оръжия “, призна началникът на интензивното поделение в Hôpital Nord de Marseille.

Смъртта на Сокайна провокира изключително отвращение даже в град, от дълго време приучен към принуждение. Доминик Лоранс, прокурорът на Марсилия, сподели, че причинителите ще бъдат упрекнати в ликвидиране. Няма задържани.

Повечето от младежите, взели участие в жестоки протести, обхванали Франция след полицейската пукотевица по младеж от северноафрикански генезис в предградие на Париж през юни, са били „ опортюнистични мародери “, съгласно правосъден отчет. Само 8 % от наказаните са показали гибелта на Нахел Мерзук като главен претекст, се споделя в известието.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР