24-годишиният Филип Ф. е предаден на съд с обвинителен акт

...
24-годишиният Филип Ф. е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят варненец, измамил двама с доставка на автомобили

24-годишиният Филип Ф. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за въвеждане в подвеждане на двама варненци, че ще им достави коли. С измамата – закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие, той предизвикал имотна щета на кандидат-купувачите в размер на 28 000 лв..

През ноември 2015 година в диалог с пострадалите подсъдимият разкрил, че чичо му внася коли от Италия. Колите се доставяли с автовоз, а Филип ги продавал на искащи да ги закупят. Двамата варненци декларирали интерес да им бъдат доставени четири автомобила разнообразни марки, откакто подсъдимият им посочил няколко фотоси на коли. Доставката на колите трябвало да бъде във Варна на 12 ноември 2015 година Кандидат-купувачите платили на Филип общо 28 000 лв..

След като автовозът с платените коли не дошъл на датата, кандидат-купувачите посетили адреса на подсъдимия.Там попаднали на бащата на Филип, който им декларирал, че синът му ги е въвел в подвеждане и няма да получат никакви коли, защото чичото на Филип не се занимавал с импорт на коли.

Така след жалбите на двамата пострадали било формирано досъдебното произвеждане. Подсъдимият възстановил сумата от 10 500 лв..

Към момента на осъществяване на измамата Филип Ф. бил незает. В обвинителния акт на Районната прокуратура във Варна е посочено като причина за осъществяване на действието блян към облагодетелстване по непозволен метод.

Предстои делото против 24-годишния варненец да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР