24-годишен бургазлия се е опитал да прикрие катастрофа като е

...
24-годишен бургазлия се е опитал да прикрие катастрофа като е
Коментари Харесай

Бургазлия се е опитал да прикрие катастрофа с фалшиви сигнали до полицията

24-годишен бургазлия се е опитал да прикрие злополука като е подавал подправени сигнали до полицията . Той е направил две закононарушения единствено в границите на 30 минути, съобщи „ NOVA “.

Мъжът първо е подал сигнал, че неговият лек автомобил е бил отраднат, като се е показал с друга идентичност . По-късно е съобщил, че колата му била открита аварирала, само че без регистрационни номера .

Самото пътнотранспортно произшествие се е случило в ранните часове в понеделник.

Главен контрольор Светломир Мудер, шеф на Сектор „ Охранителна полиция “ в 4 Районно ръководство в Бургас, изясни, че малко след среднощ е бил получен сигнал за аварирал автомобил . На мястото са отишли чиновници на реда, които не са открили кой е бил лидерът. Колата в действителност е била без регистрационни табели.

Около час по-късно е бил получен втори сигнал . Този път е било обявено за открадната кола . И двата сигнала са били подадени от едно и също лице.

При подаването на първия сигнал 24-годишният мъж се е показал с имената на неговия брат . Той е позвънил в полицията от телефона на собствен прочут.

Вторият сигнал към този момент е бил подаден от неговия мобилен телефон . На мястото е бил изпратен полицейски екип, само че телефонът на подателя на сигналите е бил изключен, а самият той не е бил открит.

По-късно притежателят на авариралия автомобил е бил открит. Той е бил арестуван и разпитан . Обяснил е пред чиновниците на реда, че преди да се качи и да ръководи колата, е използвал алкохол . Заради неприятното време той е изгубил надзор над автомобила и е самокатастрофирал настрана от пътното платно, като се е забил в дърво .

Така водачът е решил и свалил регистрационните табели на колата и е бил спретнат от мястото от собствен другар, на който се е обадил. Именно и там са били открити самите регистрационни табели .

За сходно нарушаване има с изключение на финансова глоба и опция за лишаване на шофьорската брошура за интервал от шест месеца . Освен това ще се води досъдебно произвеждане и за заблуждение на полицията поради подадените подправени сигнали .

Шофьорът има към пет години стаж зад кормилото. Той не е бил тестван за алкохол, тъй като са минали повече от 12 часа от злополуката и последвалото му признание.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР