24 години след смъртта на Тодор Живков неговата внучка Елизабет

...
24 години след смъртта на Тодор Живков неговата внучка Елизабет
Коментари Харесай

Последната Нова година на Тодор Живков: Вижте Тато с корона ...

24 години след гибелта на Тодор Живков неговата внучка Елизабет извади на бял свят персоналните му снимкови архиви и сподели в обществените мрежи по какъв начин е прекарал дядо ѝ последната си Нова година. Тато ни напусна на 5 август 1998 година, а 6 месеца преди този момент посреща новогодишната вечер в компанията на фамилията си в именитата си къща в „ Бояна “.

Бившият Първи вдигал тостове с алено вино в сервиз с позлата дружно със сина си Владимир, втората му жена Валя и щерка им Елизабет, която по това време е била още невръстно момиченце. Красавицата е най-малката внучка на Живков. На един от сензационните фрагменти, които днешната фешън дизайнерка показа, се вижда по какъв начин е седнала в скута на развеселения си дядо. Живков е ухилен и с хартиена корона на главата, направена от неговата обичана внучка. Елхата в фамилния дом на фамозната ул. „ Секвоя “ е отрупана с лъскави играчки, а Дядо Мраз е донесъл на дребната Елизабет рядко срещаната по това време западняшка кукла Барби, написа " Ретро ".



Днес Елизабет живее в Италия, където е фешън дизайнерката и е сгодена за италианец. Тя е дете на починалия Владимир Живков – наследник на Тато, от втория му брак със брачната половинка му Валя. От първата си жена Маруся той има и наследник – Тодор Живков-младши, който от младеж живее в Щатите. В Америка той се е „ избавил “ от тежестта на семейството си и всекидневно се показва като Тед Морган. Доскоро се занимаваше с покер и беше състезател от международна класа, натрупал изобилно благосъстояние с комар, само че през днешния ден върти собствен бизнес. Женен е за красива рускиня, с която имат две деца – момиче и момче. За последно Тодор-младши стъпи на родна земя за погребението на татко си Владимир. Той умря през лятото на 2021 година след тежко боледуване. До сетния си мирис Владко Живков живееше в къщата, оставена от татко му, в елитния квартал „ Бояна “. Днес именитият парцел е завещан от вдовицата му Валентина, която го населява сама. В съседство се намира и домът на другата внучка на Тато – Жени Живкова, щерка на Людмила Живкова.

В фамилията не съществуват разногласия за парцели и всички родственици на някогашния Първи поддържат естествени връзки. Внучката Елизабет е близка с брат си от Америка, само че и с дъщерите на Жени Живкова – Андреа и Людмила. Цялата фамилия обаче не се е събирала на едно място от десетилетия. Дори огромните и кръгли годишнини от рождението и кончината на Тодор Живков не съумяват да ги върнат в България.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР