24 души са загинали по последни данни при умишлено предизвикания

...
24 души са загинали по последни данни при умишлено предизвикания
Коментари Харесай

Психично болен запали болница в Япония, 24 души загинаха

24 души са починали по последни данни при съзнателно провокирания пожар в психиатрична клиника в Япония.
Клиниката се намира на четвъртия етаж в офис постройка в центъра на Осака - огромен пристанищен град на към 500 километра югозападно от столицата Токио.
Мъж влезнал през вчерашния ден сутринта в психиатричното заведение и оставил на земята торбичка с течност. Тя се възпламенила, откакто той я оставил покрай отоплителен апарат и я изритал, сподели полицейски представител.
Обществената телевизия съобщи, че 61-годишният мъж, който е бил пациент на клиниката, е настанен в болница в сериозно положение. Половин час преди нещастието пред дома на подпалвача е избухнал по-малък пожар.
Опечалени хора оставяха цветя пред входа на запечатаната постройка, където се обитава клиниката.
"Просто не мога да простя на индивида, който направи това. Искам този, който е виновен, да си заплати за закононарушението съгласно закона ", сподели към 20-годишен пациент на клиниката.
През 2019 година 36 души починаха и десетки бяха ранени при съзнателно провокиран пожар в анимационно студио в близкия до Осака град Киото.
Подпалвачът, който е лежал в пандиза за кражба и е бил лекуван от психологично заболяване, споделил, че е запалил студиото, тъй като било откраднало негов разказ. През 2001 година 44 души починаха при пожар в постройка в развлекателен регион в Токио.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР