24 декември 2022г, събота Място: Стълбите на Каменица“ 12:00 ч. – Концерт

...
24 декември 2022г, събота
Място: Стълбите на Каменица“
12:00 ч. – Концерт
Коментари Харесай

Коледни празници в Пловдив /програма/

24 декември 2022г, събота

Място: Стълбите на „ Каменица “

12:00 ч. – Концерт на Пловдивско певческо сдружение „ Ангел Букурещлиев “

Дружеството води началото си от далечната 1895 година, когато в къщата на Никола Попов се събират 18 въодушевени фенове на музиката, решили да основат хор. За диригент е поканен Ангел Букорещлиев – преподавател по пеене в Пловдивската мъжка гимназия. Няколко месеца по-късно, на 4-ти март 1896 година, се организира учредително събраниe, на което любителския мъжки хор е преименуван на Пловдивско Певческо Дружество. Член 1 на неговия Устав гласи: „ Певческото сдружение се основава, с цел да развива и популяризира българското и славянско пеене и изобщо художествената музика “. Дружеството е оповестено за внушителен хор на града, а Съюзът на българските композитори става патрон на състава. Основното ядро на хора се причислява към новосъздадената през 1953 година Държавна опера Пловдив, през 1956 – в навечерието на своята 60-годишнина ППД е наградено с медал „ Кирил и Методий “ – І степен за цялостна креативна активност.

Сега диригент на хор „ Ангел Бокурещлиев “ е младият, 23-годишен пианист Илиян Тиганев. Неговият чичо – Иван Пенчев, е бил началник на сдружението през годините след Освобождението, когато хорът е наброявал 125 души.

25 декември 2022г., неделя

Място: Открита сцена на  площад „ Стефан Стамболов “

11:00 ч. Празничен концерт “Коледни чудеса в страната на гениите ” с участници от предаването „ Ася в страната на гениите “

Екипът на известното и обичано ТВ предаване “Ася в страната на гениите ” на връх Коледа ще сътвори на сцената на площада до елхата несравним Коледен празник! В програмата ще се включат надарени другари на предаването “Ася в страната на гениите ” – от дребни до огромни. Ще видите и познати лица от телевизионни национални музикални формати. Водещ на хубавия празник ще бъде Ася Антонова от Страната на Талантите, а за публиката ще има Коледни томболи с дарове, които ще ги връчва самият Дядо Коледа!

12:00 ч. –   Концерт на Студентски танцов състав „ Пълдин “ при УХТ гр. Пловдив, живописен началник Руси Катерински

Танцов състав “Пълдин ” към Университет по хранителни технологии Пловдив е основан през 1957 година Негов създател е огромният пловдивски хореограф Димитър Дойчинов. Негови са по-голямата част от танците, които съставът танцува и до през днешния ден. Танцов състав “Пълдин ” е нееднократен отличник на общостудентските фестивали у нас. През годините на танцовата си активност, съставът пресъздава постановките на доста наши изтъкнати хореографи. Това са Димитър Дойчинов, Иван Тодоров, Маргарита Дикова, Димитър Димитров, проф. Кирил Дженев, Методи Кутев, Георги Шишманов и други С осъществяването на техните постановки може да се гордее всеки танцов колектив. Ръководител на състава е Руси Катерински.

В концерта ще вземат участие още: Детски танцов състав „ Марица “ към СУ „ Цар Симеон Велики “, Веселин Имандиев -солист от ФАФ „ Куклици “, с музикален възпитател Виолета Щерева и аранжимент на песните Румен Монев, Елизабет Кирова 10г-музикален възпитател Севджан Рамадан и децата от Танцов състав „ Белащенче “,с.Белащица.

17:00 ч. – Традиционен Коледен концерт на Биг Бенд Пловдив, диригент Николай Гешев

„ Биг Бенд Пловдив “ е формиран напълно от професионални музиканти и през годините бързо се трансформира в една от музикалните емблеми на Пловдив. Основател, началник и диригент на оркестъра е Николай Гешев. Лесно различим, невъздържан на сцената и доста обичан от своята възторжена аудитория – по този начин най-кратко може да се опише наличието на Биг Бенда. Оркестърът има осъществени голям брой планове с съвсем всички изявени джаз и поп реализатори в България. Солист на състава е Едит Унджиян. От няколко години си партнира на сцената и с гениите на „ Арт Войс център “ с началник Руми Иванова.

26 декември 2022г., понеделник

Място: Открита сцена на площад „ Стефан Стамболов “

18:00 ч.  – Концерт на Елица Трио – осъвременен фолклор, етно, български шлагери – тарамбука, гайда, китара и глас

Финалистката от Евровизия 2007 и 2013 Елица Тодорова се сплотява с гениите от Варна Александър Тодоров – гайда и Николай Костадинов – китари, с цел да ни показа плана Елица Тодорова ТРИО. Уникалното трио извършва достоверен български фолклор, осъвременен по атрактивен метод, включващ обичайното звучене на едни от най-обичаните български песни с невероятната мелодичност на тарамбука и гласа на Елица.

Елица Тодорова ТРИО гостува в България и в редица европейски столици, като показва фолклора ни на най-високо равнище пред света. Специално за Пловдив триото е подготвило атрактивна празнична коледна шоу стратегия с богатата мелодичност на гайда, китари, глас и тарамбука. Ще прозвучат шлагерите „ Вода “ и „ Пустоно бясно и младо “, „ Рипни Калинке „ както и други обичани български национални песни в осъвременен вид. С темп и обич!

27 декември 2022г., вторник

Място: Открита сцена на площад „ Стефан Стамболов “

18:00 ч.  – „ Зимна приказка “ –   концерт на децата от Арт Войс Център             

Ще чуем някои от най известните коледни международни шлагери, както и български коледни и новогодишни песни. От „ Коладе ладе “ до шлагерите на международни звезди ще изпълнят вокалните групи и солисти – над 50 деца и младежи – от 3 до 19 годишни. Магията на вълшебното коледно въодушевление е обезпечено!

Сдружение „ Арт Войс Център “ е основано през 2014 година Основната му цел е да образова млади гении по рок, поп и джаз пеене. Негов създател и основен вокален възпитател е Румяна Иванова. За три години Центърът се трансформира в най-хубавата музикална школа в Пловдив и измежду първите в страната. Признанията за упоритата работа на Румяна и децата не закъсняват. Множеството награди и оценки, които джаз дарованията печелят на десетки национални и интернационалните състезания, са мотив както за горделивост, по този начин и тласък за нови музикални провокации. Вокалната пловдивска школа с педагози: Ева Палакова, Гергана Филева, Алис Толева, Анастасия Баткова, Пола Кутманова и Кристина Жечкова е наричана с съображение „ люпилня за гении “ поради многочислените триумфи на възпитаниците на школата у нас и по света.

29 декември 2022 година, четвъртък

Място: Открита сцена на площад „ Стефан Стамболов “

18:00 ч.  –  Концерт на ABBA CELEBRATION, Италия   

ABBA CELEBRATION е група основана в Рим от трима италиански артисти – Федерика Грациани, Марко Салватори и Диего Ди Курцио и финландската певица – Джулия Рейникайнен. С огромен интернационален опит на сцената извършват песни на скандинавската група АББА и претворяват техните незабравими шлагери. По забавен метод в осъществяванията са включени бас – Пиетро Атнонио Дел Медико и барабани – Джузепе Лазари, които придават спомагателна оцветеност на сцената. ABBA CELEBRATION са публични представители на ABBA, като по време на техните концерти се излъчват на огромен екран истински клипове на ABBA, публично позволени от тях. ABBA CELEBRATION са изнасяли концерти на разнообразни интернационалните сцени  – Кипър, Сант Мориц, Кортина Дампецо, Театър Аристон на Сан Ремо, Teatro del Casinò di Sanremo, Rai Uno, TV2000.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР