24-часова общонационална стачка в Гърция на всички категории кораби следващия

...
24-часова общонационална стачка в Гърция на всички категории кораби следващия
Коментари Харесай

Стачка спира движението на корабите в Гърция на 3 юни

24-часова общонационална стачка в Гърция на всички категории кораби идващия четвъртък, 3 юни. Това беше решено от представители на 13 синдикални сдружения на корабните служащи от Гръцката моряшка федерация, заяви телевизия Скай.
Повод за стачката е нов законопроект в трудовото законодателство, който беше оповестен неотдавна.
В декларация на сдруженията се споделя, че "новият законопроект се пробва да нанесе нов разрушителен удар на останалите трудови права... като визира основите на най-голямата трудова облага, осемчасовия работен ден, който е открит в страната ни преди 100 години ".
Синдикатите на моряците декларират, че законопроектът не прави разлика сред срочните и безсрочните трудови контракти, узаконява гъвкавите форми на претовареност, усилва годишната дълготрайност на изключителния труд, като понижава възнаграждението за него, прави непрекъсната и уголемява отдалечената работа, като усилва интензивността на работата от вкъщи и заличава границите сред работното и свободното време, закрива институцията на трудовите инспектори и ги трансформира в "независим орган ", криминализира синдикалната активност и самите стачки и така нататък
В деня на стачката синдикалните организации привикват протестен протест от 10 часа в Пирея.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР