24 часаЗабраняват атевета и мотори в горитеОграничава се достъпът до

...
24 часаЗабраняват атевета и мотори в горитеОграничава се достъпът до
Коментари Харесай

Забраняват атевета и мотори в горитe

24 часа

Забраняват атевета и мотори в горите

Ограничава се достъпът до горски територии на лица и пътни транспортни средства, които нямат отношение към претърсването на зоните, попадащи в инфектираните области с африканска чума по свинете и не са ангажирани с ограниченията за попречване и очистване на заболяването. Това може да се заключи от заповеди на шефове или зам.-директори на районните дирекции по горите в Бургас, Велико Търново, Смолян, Варна, Русе, Берковица и Шумен. И преди тях имаше ограничавания от заповед на земеделския министър Десислава Танева.

Георги Костов - консултант на министъра на земеделието, посочи, че регионалните епизоотични комисии могат да вземат решение за така наречен неотложни действия, само че дърводобивът не е измежду тях в средата на лятото.

" Тези зони са маркирани от държавните горски стопанства и районните дирекции по горите. За страдание, това не е стигнало до всички реализатори, изключително в общинските структури. Затова от през вчерашния ден текат инспекции по места, тъй като без осъществяването на тази заповед ние сме пред заплаха от компрометиране на ограниченията против чумата ", добави Костов пред БНР.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР