24 часа след поискатата от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

...
24 часа след поискатата от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Само КОД коментира скандала Борисов-Димитров

24 часа след поискатата от водача на ГЕРБ Бойко Борисов оставка на кмета на Пловдив Здравко Димитров с публична позиция излязоха единствено от дребната партия КОД.

Ето какво се споделя в нея:

Правилен, само че доста просрочен ход. Така от пловдивската организация на партия КОД дефинират поисканата от водача на ГЕРБ Бойко Борисов оставка на кмета на Пловдив Здравко Димитров.

„ В ръководството на Здравко Димитров Пловдив повехна и посивя и напълно не е оня блестящ и организиран европейски град, който може да бъде със своята история и културни забележителности. В последните години видяхме доста решения, наложени от кмета, които с нищо не способстват за развиването на Пловдив. Добър образец за това е пробивът до Водната палата. От партия КОД от година и половина обясняваме, че този план няма да разтовари трафика, в противен случай, ще го натовари, че ще унищожи обновеното пространство край Марица и ще коства ненужно доста пари на бюджета на Пловдив, само че не бяхме чути. Трябваше да се стигне до митинги, с цел да бъде спрян този безразсъден план “, съобщи водачът на КОД – Пловдив, Пепа Деведжиева. Тя напомни и позициите на партията за неналичието на всевъзможен надзор на влизането на коли в Стария град и на осветяване в архитектурния резерват, разрушените плочки, казуса със зеленината в целия град и т. н.

„ Предложените от нас промени в Наредбата за отпадъците, посредством които доста се съкращаваше срокът за премахването на излезлите от приложимост МПС от улиците, бяха признати 2 години след редица български общини. Това е самобитен връх по закъснение, и то по сериозен въпрос като този с освобождението на паркоместа в града ни “, добави зам.-председателят на КОД в Пловдив Ивайло Спасов.

„ В отговор на Борисов Здравко Димитров декларира, че дебатът за Пловдив би трябвало да се води в Общинския съвет, а не на партийни сбирки. Само че когато протестирахме за пробива до Водната палата, ние бяхме в залата на локалния парламент и разговор нямаше. Така че изказването на кмета е чист популизъм “, считат от партия КОД. И прибавят, че ръководството на Здравко Димитров оставя прекалено много проблеми и задачата на идващия кмет на Пловдив по никакъв начин няма да е лесна.

„ Ние от КОД сме и ще бъдем за гласност, бистрота, предвидимост и правда. В последните 3 години това липсва, което поражда гражданско напрежение, трансформирано в митинги. Никой не трябва да се самозалъгва, че гражданското общество е безчувствено, в противен случай “, предизвестяват Пепа Деведжиева и заместникът й Ивайло Спасов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР