24 часа след началото на офанзивата на групировката Хамас срещу

...
24 часа след началото на офанзивата на групировката Хамас срещу
Коментари Харесай

Вълна от насилие между Израел и Палестина, стотици са жертвите и заложниците

24 часа след началото на офанзивата на групировката „ Хамас ” против Израел, спорът се разраства. Израелските елементи минаха в контра атака, само че най-голямата заплаха остават заложническите рецесии, чиито жертви са стотици хора.
Междувременно самолетът „ Еърбъс ” на българското държавно управление излетя, с цел да изтегля българите в зоната на спора.
Равносметката от първото денонощие след експлоадирането на насилието - това е най-горещата точка в спора сред израелци и палестинци от 50 години насам. Броят на жертвите и от двете страни продължава да пораства. Тел Авив оповестява за 300 починали при палестинските ракетни офанзиви. В същото време - стотици израелци остават в плен на „ Хамас ” на палестинска територия.
Ответните удари в Газа продължиха през цялата нощ. Загинали са 260 палестинци, измежду тях - 20 деца. Ранените и от двете страни са хиляди.
На втория ден от насилието и от двете страни на бодливата тел, земята е напоена с кръв. Израел подложи палестинците на разрушителен обстрел, който продължи през цялата нощ. Тел Авив обособи затворена военна зона към Газа. И спря тока и доставките на гориво за палестинската територия.
„ Ще унищожим „ Хамас ” и ще предприемем могъщо възмездие за този черен ден, който те предизвикаха на Израел и неговите жители ”, закани се министър председателят Бенямин Нетаняху.

За стотици израелски фамилии кошмарът напълно не е завършил. Военните признават, че към момента се пробват да прочистят територията си от палестинските бойци. А броят на пленените израелци, отвлечени на палестинска територия, е „ невъобразим ”.

„ Говорихме за десетки пленени ваши офицери и бойци. Искаме да ви зарадваме и да ви кажем, че този брой е няколко пъти по-голям ”, съобщи представител на „ Хамас ”.
Сред пленниците има дами, деца и възрастни хора.
Заложнически драми има и на израелска територия - високомерен беше полицейски сектор, а в столовата на Кибуц в продължение на 18 часа бяха държани няколко израелци.
Жителите на Израел се тревожат, че не се знае какъв е броят на радикалните палестинци, минали на израелска територия, до каква степен са съумели да обхванат те и най-важното - по кое време и по какъв начин ще бъдат задействани. В същото време пред Тел Авив се отвори втори фронт – „ Хизбула ” откри огън от ливанска територия. Израелските сили отвръщат на удара.
Равносметката дотук - това е най-горещата точка в спора сред израелци и палестинци от 50 години насам. Тук има и особена символика - тъкмо преди половин век, коалиция от арабски страни атакува Израел. Започва войната от Йом Кипур - още веднъж изненадващо, още веднъж на празник. Това се смята за един от най-големите провали на израелските секрети служби. Сегашният крах, считат анализаторите, е съпоставим по мащаб. За страдание опасенията са, че обстановката ще е съизмерима и що се отнася до броя на изгубени човешки животи.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР