24 часа след като дронове камикадзе удариха Киев, руските сили

...
24 часа след като дронове камикадзе удариха Киев, руските сили
Коментари Харесай

Нови руски удари в Украйна, поразени са енергийни съоръжения и гражданска инфраструктура

24 часа откакто дронове камикадзе удариха Киев, съветските сили нападнаха енергийни съоржения в Украйна. Ракетните удари оставиха част от столицата и други градове без ток и вода. При офанзивите са починали минимум 4-ма души. Украинският президент заяви, че за една седмица 30 % от електроцентралите в Украйна са били разрушени.

В 237-мия ден от войната бойните дейности се водят оттатък очертанията на фронтовата линия. Атакувани бяха разнообразни региони на Украйна. За жителите на Николаев денят стартира със сирени и със избавителна интервенция. Централната част на южния украински град беше атакувана с ракети С-300.

Поразен е Цветният пазар и жилищна постройка. Под руините спасители извадиха тялото на мъж. Съседи настояват, че по време на офанзивата той бил в мазето, надявайки се, че там ще бъде по-безопасно.

Украинската прокуратура заяви, че минимум трима души са били убити при нападението против Киев. Взривовете били в северната част на столицата. Атакувана била топлоелектрическа централа. Кметът на Киев прикани да се пести електрическата енергия и хората да се запасят с питейна вода.

" Целта е ясна: да бъде унищижена цялата инфраструктура на Украйна. Да създадат по този начин, че хората да умират от мраз зимата. Да нямат ток. Руснаците желаят да провокират филантропична злополука ", съобщи Виталий Кличко, кмет на Киев.

Без ток и вода остана и северният град Житомир. Руски ракети поразиха електрическо оборудване.

" В 8.40 часа врагът удари енергийната инфраструктура на Житомирския регион. Електричеството в 11 обитаеми места беше краткотрайно прекратено. За благополучие няма жертви ", сподели Виталий Бунечко, началник на регионалната администрация на Житомир.

Електроснабдяването и водоснабдяването бяха прекратени в централния град Днипро, където е било унищожено огромно енергийно оборудване. Местните управляващи оповестиха, че градът остава без улично осветяване. Ракетен обстрел имаше и в североизточния град Харков.

Москва удостовери, че нанася удари по енергийни обекти на Украйна. Но отхвърли, че нападна цивилни цели и че употребява ирански дронове при нападенията.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР