24 часа Конституционният съд все пак ще тълкува дело за

...
24 часа Конституционният съд все пак ще тълкува дело за
Коментари Харесай

Армията ремонтира техника с военновременни запаси, Лозан Панов петни България пред експертите от Брюксел

24 часа

Конституционният съд въпреки всичко ще пояснява дело за царските парцели

Конституционният съд (КС) позволи за разглеждане проблем, обвързван с делото " Царска Бистрица ". Така той за повторно ще се занимава с така наречен царски парцели.

Конституционен съд би трябвало да даде отговор на въпроса: Какви са правните последствия от решението му от 1998 година С него като противоконституционен бе избран Закона за оповестяване за държавна благосъстоятелност на парцелите на някогашните царе Фердинанд и Борис и техните наследници от 31 декември 1947 година

Труд

Лозан Панов петни България пред специалистите от Брюксел

" Паметни бележки " от срещите на представителите на правосъдната власт с специалисти от Европейската комисия по Механизма за съдействие и инспекция (МСО) бяха оповестени през вчерашния ден по единомислещо решение на Висшия съден съвет.

" Труд " пусна цялостния текст в електронното си издание и подбра за читателите ни най-ярките образци от изказванията на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Монитор

Порожанов: Ако министър председателят реши, депозирам оставка

Ако министър председателят реши, депозирам оставка. Това сподели земеделският министър Румен Порожанов, откакто бе разпитан като очевидец по следствието за злоупотреби с евросредства против предприемача Миню Стайков.

Той посочи, че по тематиката за оставката е разговарял и с премиера Бойко Борисов. Земеделският министър бе привикан в спецпрокуратурата на близо двучасов разпит в качеството му на някогашен шеф на Държавен фонд " Земеделие ".

Стандарт

Индийци и пакистанци у нас посредством фиктивни бракове

Служители от Главна дирекция " Гранична полиция " разкриха и задържаха проведена незаконна група за трафик на хора посредством фиктивни бракове. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Четирима членове на проведената незаконна група - две дами и мъж български жители, както и един индиец, са арестувани през вчерашния ден в хода на подхванати дейности, осъществени от оперативни чиновници и проверяващи служители на реда на Групово дело " Гранична полиция " и служители на реда от Столична дирекция на вътрешните работи. Операцията е извършена под управлението на Специализираната прокуратура. Извършени са претърсвания на адреси в столицата, откъдето са конфискувани материални доказателства.

Сега

Армията ремонтира техника с военновременни ресурси

Парламентарната комисия по защита одобри отчета за положението на армията, макар че за поредна година в него беше записано, че има ограничавания по извършване на отговорностите. Докладът регистрира, че армията извършва отговорностите си, само че с известни ограничавания, заяви БНР.

" Преди една седмица се наложи да изпратя докладна бележка до министъра на защитата за освобождение на част от военновременните ресурси от елементи, с цел да можем да възстановим техниката. Причината част от ученията да не се проведат е авариралата техника през годината ", сподели началникът на защитата ген. Андрей Боцев. Учения не са били провеждани и поради задачата армията да оказва помощ по защита на границата.

Капитал дейли

Бордът на шефовете на Volkswagen е оглеждал терени в България и Турция

Макар Борисов да не назова името на огромната компания, е ясно, че става дума за немския автомобилен гигант Volkswagen Group, който през последните месеци търси терен за бъдещето си огромно произвеждане в Източна Европа. България е една от проучваните страни, като съгласно немската преса точно страната ни и Турция са останали последните два претендента за плана, а преди този момент са били Румъния, Сърбия, Северна Македония и други страни в района.

По информация на " Капитал " в България вложителят оглежда два терена - индустриална зона Раковски (част от " Тракия икономическа зона " ) до Пловдив и някогашния комбинат " Кремиковци ". Решението за инвестицията от 1.4 милиарда евро би трябвало да бъде взето доникъде на май.

Дума

Порожанов подготвен с оставка, в случай че Борисов я изиска

Министърът на земеделието Румен Порожанов е заявил подготвеност пред премиера Борисов да подаде оставка, в случай че той му я изиска.

Това разяснява самият той, откакто близо час бе на разпит в спецпрокуратурата по отношение на следствието против предприемача Миню Стайков. Собственикът на " Винпром Карнобат " е упрекнат в незаконно сдружаване, чиято цел е била корист в европейски средства. Порожанов е свикан в съда в качеството си на някогашен шеф на Държавен фонд " Земеделие ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР