24 часа Караянчева с извадено рамо, шофьорът на НСО избегна

...
24 часа Караянчева с извадено рамо, шофьорът на НСО избегна
Коментари Харесай

Караянчева с извадено рамо, шофьорът на НСО избегна трагедия с дете, Обновяват 435 школа и 13 университета с 624 млн. лв.

24 часа

Караянчева с извадено рамо, водачът на НСО избегна покруса с дете

Първата по конституция държавна фигура у нас - председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, пострада в злополука в неделя сутринта.

Парламентарната шефка е добре, има единствено фрактура на рамото, успокои самата тя със известие във фейсбук профила си, до момента в който към момента се вихреха догадки за действителното ѝ положение след конфликта сред колата на Националната работа за защита и различен лек автомобил на пътя Силистра - Шумен.

В събота Караянчева бе в Силистра, с цел да взе участие в отбелязването на празника на града, в неделя е пътувала оттова.

Инцидентът е станал към 10,30 ч до разклона за село Върбак.

Зелено " Ауди А4 ", ръководено от жена на 31 година, излизало от ляв завой. Шофьорката видяла кортежа на НСО, който тъкмо завършил изпреварване и се прибирал в лентата си. Опитала се да направи път на гардовете, само че попаднала на опесъчен терен. Автомобилът е поднесъл и се блъснал в банкета. Така дамата зад кормилото на аудито изгубила надзор над колата и тя навлязла в насрещното платно.

Труд

Обновяват 435 школа и 13 университета с 624 млн. лева

Ремонти за 624 млн. лв. текат в 435 учебни заведения, детски градини и комплекси, както и 13 университета в 112 български общини. Те ще получават нова съвременна визия и съоръжение, а парите се обезпечават от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година, оповестиха от районното министерство.

Над 203 000 възпитаници, студенти, деца, преподаватели и непедагогически личен състав ще се образоват и работят в актуализирана образователна среда. По този метод министерството подкрепя образователните заведения да станат новаторски и поддържа професионалното обучение. С близо 54 млн. лева се реновират постройките на 13 висши учебни заведения. Ремонтите са приключени изцяло в три от тях - Технически университет - София, Лесотехническия университет и Медицински университет - София.

Монитор

Хлябът най-евтин у нас и в Румъния

През 2018 година разликата сред цените на хляба и зърнените храни в Европейския съюз (ЕС) беше повече от три пъти сред страната членка, където са били най-скъпи, и страната членка, където са били най-евтини. Това демонстрира профилираното изследване на Евростат за разликата на цените в общността.

Когато равнищата на цените в страните се съпоставят със междинния за Европейски Съюз показател на нивото на цените, който е 100, резултатите демонстрират, че през 2018 година цената на хляба и на зърнените култури е била най-висока в Дания (с показател на нивото на цените 152 пункта), следвана от Австрия (135), Люксембург и Финландия (127).

За разлика от това равнищата на цените за самун и зърнени храни през 2018 година са били най-ниски в Румъния (с показател на ценовото ниво от 54 пункта или 46%), следван от България (38%) и Полша (32%).

Сега

Националният съвет на Българска социалистическа партия поддържа Манолова за кмет на София

Мая Манолова публично получи поддръжката на Българска социалистическа партия за изборите. Националният съвет на партията утвърди и още 100 претенденти за кметове в страната накуп. Известно напрежение имаше към кандидатурата за кмет на Варна по отношение на информацията, че част от социалистите в морската столица оферират поддръжка за водача на партия " Възраждане " Костадин Костадинов, до момента в който соцръководството държи на кап. Георги Георгиев. В последна сметка номинацията на левицата за тази община е Анелия Клисарова.

Днес станаха ясни и още депутатски номинации за присъединяване в изборите. Весела Лечева е претендентът на Българска социалистическа партия за Велико Търново, а някогашният евродепутат Момчил Неков ще се яви в Силистра. Депутати ще се състезават и за Бургас - Николай Тишев, Русе - Пенчо Милков, Перник - Станислав Владимиров, Карнобат - Тодор Байчев, Горна Оряховица - Явор Божанков, Сливен - ген. Кольо Милев.

Капитал дейли

Как стартира вносът на отпадъци в България

Логиката на интервенцията е елементарна. Ако си в развита страна, нормално има много строги екологични условия какво да правиш с отпадъците. Спазването им е скъпо и с това и изкушението да изпратиш боклуците си другаде, където не обръщат толкоз внимание на това, е огромно.

За да не се трансфорат разрастващите се страни в сметища, има разнообразни ограничавания - възбрана за експорт на рискови боклуци от страни от Организацията за икономическо сътрудничество и раз към такива отвън клуба на богатите, възбрана за експорт за депониране и така нататък

Дума

Манолова желае проверка за отпадъците в София

Пълна проверка на цялата система за ръководство на отпадъците в София ще направи Мая Манолова, когато бъде определена за кмет на столицата. Ще провеждам и референдум, на който хората да кажат нужна ли е апаратура за горенето на отпадък, каква да бъде технологията и по какъв метод да бъде обезпечено финансирането, добави тя.

Според кандидат-кметът сега парите за преправка на боклука в столицата се харчат непрозрачно и неефективно. Тя даде за образец публичната поръчка за 500 млн. лева, оповестена в навечерието на изборите, в случай че договорите със сегашните компании, които чистят, изтичат след година. Нищо не постанова сходно бързане. Софийският отпадък мирише, само че от тези поръчки вони, разяснява Манолова.

От мен към този момент се чакат решения, по тази причина сигурно ще обещая на кмета Фандъкова, че ще бъде направена цялостна проверка на цялата система за ръководство на отпадъците в София. Ако бъда кмет, ще има референдум и жителите ще кажат да има ли апаратура за горенето на отпадък, каква да бъде технологията и по какъв метод да бъде обезпечено финансирането.

Стандарт

Нинова махнала Борислав Гуцанов по неразбираеми аргументи

Преди два месеца лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пристигна, с цел да разисква проблемите на Варна и там стана ясно, че се снема доверието от мен като ръководител на общинския съвет и се поставя различен човек. Официално аргументите бяха за нарушавания на изборите, които обаче не бяха регистрирани при инспекция, показа пред Канал 3 ръководителят на БСП-Варна Борислав Гуцанов.

" Стигна се до остра реакция на варненската организация, тъй като нямаше такова право по правилник. Ако не знаят устава, има кого да попитат, по-скоро съгласно мен за тях беше значимо да не бъда ръководител по някакви си техни аргументи ", оплака се Гуцанов.

Земя

Българска социалистическа партия: С Манолова ще нанесем пагубен удар на ГЕРБ

Единствената опция да нанесем съкрушителния удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова. Това сподели водачът на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов в отчета си по настоящата политическа конюнктура и идните задания на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия за " Местни избори " - 2019 пред Софийската градска конференция, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". Той регистрира, че най-близко Българска социалистическа партия - София е била до кметското място с непартиен претендент. " Пробив не може да се направи с партийна кандидатура най-малко на този стадий ", добави Паргов. " Трябва ни кандидатура с необятна поддръжка, а не тяснопартийна ", уточни Паргов. " Няма за какво да се заблуждаваме, че акцията ще бъде почтена. Няма за какво да се заблуждаваме, че тази акция ще се води с честни средства. Обратно стана ясно, че ще бъде извънредно мръсна, безскруполна и даже брутална. Бе направено всичко, което може да ни сложи в неравностойна позиция ", сподели още Паргов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР