24 часа Детето ми лежеше на пейка по гръб в Борисовата

...
24 часа
Детето ми лежеше на пейка по гръб в Борисовата
Коментари Харесай

Майката на убитото момче: Целувах го, исках нещо да ми каже, но той бе студен

24 часа " Детето ми лежеше на скамейка по тил в Борисовата градина. Имаше пяна към устата, избърсах я. Целунах го няколко пъти, макар че служителите на реда ми забраняваха. Той беше леден, а аз желаех нещо да ми каже ", описа през сълзи пред Софийския градски съд Албена Игнатова - майка на убития през 2015 година в Борисовата градина Георги. Албена и мъжът ѝ Валентин Игнатов пристигнаха за първи път в съда на делото за гибелта на Георги и застанаха очи в очи със посочения за палач на сина им Йоан Матев.

Родителите за първи път се срещнаха и с майка му Сребра Гаджева, която е юрист на детето си. Според прокуратурата на 2 юни 2015 година Матев засякъл инцидентно Георги в парка, наръгал го с 35-сантиметров нож и избягал. Разследващите допускат, че претекстът на убийството е обир. След съвсем 2-годишно търсене Матев бе арестуван на 22 февруари 2017 година Издаде го негова съученичка, която го разпознала на записи от камери в медиите.

“Към 11,50 ч Лора ми се обади по телефона на Георги и ми сподели: “Георги е наръган! Има рана ". Не можех да допускам, че това е истина. Бяхме на работа със брачна половинка ми и тръгнахме към парка ", свидетелства Албена и сподели, че си ляга и се разсънва със студеното лице на Георги. “Дано не се е мъчил доста ", разплака се майката. Заедно с Валентин са родители на общо 4 деца. Последното им се родило след убийството на Георги.

Съдът разпита и гаджето на Георги Лора Крашевска. На нея той се обажда, откакто е наръган. “В 11,42 ч ми сподели, че ще ме чака пред моето учебно заведение “Христо Ботев " до Борисовата градина. Минута по-късно отново ми звънна и ми сподели: “Лора, апелирам те, ела, наръгаха ме! ", спомни си момичето.

Успял единствено да ѝ промълви, че е на скамейка. Вървейки към парка, Лора не затваряла телефона. Търсила го на алея, само че го разкрила край Конната база.

“Видях го да лежи по тил. Портфейлът му бе отворен, а до него имаше тесте карти ", изясни Лора. Георги гледал в една точка, имал пяна на устата и си държал ръката на рана в корема, която била от нож. През това време той издавал “ужасяващи " звуци, пробвайки да си поеме въздух. Хъркал. Тя го пипнала за рамото и му държала ръката. Минути по-късно пристигнали техен общ другар, кола за спешна помощ и полиция. Лекарите го оповестили за мъртъв.

Че килърът може да е Йоан Матев, Лора схванала от момиче на име Стефания Вълчанова. Тя била съученичка на Матев в “Езиков свят ". Това се случило месеци след убийството. Стефания обяснила на гаджето на Георги във вайбър чат, че на 2 юни 2015 година Йоан не бил на учебно заведение. Странното било, че за тази дата директорката на “Езиков свят " му желала извинителна записка. По принцип в това учебно заведение отсъствия се извинявали без доста старания, написа " 24 часа ". След гибелта на Георги Йоан Матев влизал понякога в часовете, пуснал си брада и напълнял. Всичко това Стефания навързала от разкази на нейни съученици. Матев ѝ приличал и на “бягащото момче " край БНР от фотосите на Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР