24 часа Бойко Борисов се меси в казуса на Полфрийман

...
24 часа Бойко Борисов се меси в казуса на Полфрийман
Коментари Харесай

Бойко Борисов се меси в казуса на Полфрийман, Южна Корея търси български IT спецове

24 часа

Бойко Борисов се меси в проблема на Полфрийман

Родителите на освободения от пандиза Джок Полфрийман приканиха австралийския министър председател Скот Морисън да се намеси и да обезпечи освобождението му от центъра за настаняване на имигранти в Бусманци. Самият Джок описа пред австралийски медии, че има паспорт от петък, само че управляващите пречат на посолството.

" Мисля, че доста политика се намеси в протичащото се в България. Наистина нужно е от името на Джок да стартира да приказва министър председателят ни Скот Морисън и в случай че би трябвало - да позвъни на българския министър председател Бойко Борисов ", сподели пред Ей Би Си Саймън Полфрийман - татко на килъра на Андрей Монов. Австралиецът, който получи 20-годишна присъда за ликвидиране през 2007 година, излежа 11 година и излезе предварително на независимост с решение на САС от 19 септември 2019 година

Външната министърка на Австралия Марис Пейн е поискала среща с българската си колежка в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, само че Екатерина Захариева отказала, твърди Ей Би Си. Пред родни медии Захариева разяснява, че графикът ѝ е прекомерно претрупан. " Поискаха среща, само че моята стратегия е цялостна от седмица, тъй че напълно за малко просто се ръкувахме. Тя сподели, че имат проблем, аз помолих да се извърнат по консулски път, в случай че имат нещо да питат. Но по този начин или другояче, среща не е имало ", сподели Захариева.

Труд

Южна Корея търси български IT спецове

Южна Корея желае български IT спецове, защото били чували какъв брой положителни са нашите фрагменти. Това сподели президентът на Република Корея Мун Дже-ин след среща с премиера Бойко Борисов. По думите му би трябвало да има по-тясно партньорство в туризма, тъй като корейските туристи в България се усилват, а самият той е впечатлен от Несебър.

" Сега нашата задача е на основата на построеното политическо доверие да осъществим със наличие и конкретика практическите резултати ", посочи министър председателят през последния ден от формалната си аудиенция в Сеул.

В Президентския замък Борисов означи, че за страната ни е приоритет привличането на корейски вложения и разширението на българския експорт за Република Корея. Той добави, че разчитаме на съдействието на президента Мун и ръководеното от него държавно управление за поощряване на корейския бизнес да обърне взор към България.

Монитор

US-оръжейна компания желае да придвижи заводите си у нас

Aмериканска компания TAG разгласи предложение да придвижи цялото си произвеждане на боен клас бронирани машини в България и да извърши поръчката за този тип техника за потребностите на сухопътни ни войски. От реализацията на плана ще бъдат разкрити най-малко 1000 работни места.

В четвъртък бойната машина Mastiff 8х8х8, един от десетте типа, е била показана пред специалисти от българското военно министерство. Паздерка добави, че са решили да пренесат производството си в България след завършването на договорката за покупката на F-16 за нашите Военновъздушни сили.

На въпрос за цената на предлаганите бойни машини Робърт Паздерка уклончиво отговори, че всичко зависи от модификацията и екстрите, които се поръчват. Относно заплащането по възможен контракт шефът на щатската оръжейна компания посочи, че са подготвени на всевъзможни гъвкави схеми комфортни за българското държавно управление.

От щатската компания припомниха, че са поискали включване в настоящата процедура по желание на снабдител за бойни машина за българската пехота през май 2019 година Позицията на МО е, че настояването на TAG е пристигнало на прекомерно късен стадий от плана, макар че американците са подготвени да показват обвързваща оферта преди крайния период от 31 октомври.

Сега

Румен Радев привиква институциите поради връзките със Скопие

По самодейност на президента Румен Радев на 30 септември на " Дондуков " 2 ще се организира консултативна среща на тематика: Преглед на двустранните връзки сред Република България и Република Северна Македония в подтекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси и предстоящата покана към Република Северна Македония за присъединение към Европейския съюз. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Капитал дейли

Съвет за електронни медии изиска оставката на генералния шеф на БНР

На изключителното си съвещанието в петък Съветът за електронни медии (СЕМ) изиска оставката на генералния шеф на БНР Светослав Костов. На него участваха четирима от членовете му: ръководителят София Владимирова, Розита Еленова, Ивелина Димитрова и Галина Георгиева. Решението беше взето единомислещо. Отсъстваше Бетина Жотева, която е в отпуска. Ако се съди по позицията й за рецесията в БНР на предходното съвещание, тя също щеше да поддържа сътрудниците си.

" Отговорност се поема по един-единствен метод - с оставка, и аз чакам генералният шеф на БНР да поеме своята отговорност по този метод. Това е и моят апел към него ", сподели ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова.

Дума

Президентът свика незабавна среща с властта за връзките със Северна Македония

По самодейност на президента Румен Радев на 30 септември, понеделник, от 9.30 часа на " Дондуков " 2 ще се организира консултативна среща на тематика: Преглед на двустранните връзки сред Република България и Република Северна Македония в подтекста на постигнатите резултати от работата на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси и предстоящата покана към Република Северна Македония за присъединение към Европейския съюз. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Стандарт

Бъдещето на Джок към момента е незнайно

Джок Полфрийман към този момент има самолетен билет за Австралия, а пасаванът му е подготвен от понеделник. Това съобщи в изявление за Нова телевизия самият той след условното му предварително освобождение от пандиза. Полфрийман не може да си изясни за какво, откакто бе пуснат предварително от пандиза, се намира в Бусманци.

" Билетът е платен, паспорт имам от понеделник. И някакви служители на реда, не знам от кое място, от миграция мисля, са споделили на чиновниците от Австралия, че са изгубени парите за билета, че те няма да ме пуснат да се прибера в Австралия ", описа още Джок. Той има издадена възбрана да напуща България. В същото време твърди, че има възбрана и да влиза в страната.

Земя

" Фолксваген " ни подмина

Решението за построяването на нов цех на " Фолксваген " в Турция към този момент е взето, заяви организация " Ройтерс ", базирайки се на немския вестник " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ". Според обявата Надзорният съвет на концерна към този момент е одобрил инвестицията, като решението може да влезе в действие всеки миг, а договорите могат да бъдат подписани още идната седмица. По тематиката неотдавна разговаряха шефът на концерна Херберт Дийс и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, напомня " Епицентър ".

От икономическа позиция тази инвестиция е 100% сигурна, безапелационен е Алпер Канджа, началник на турската Асоциация на автодоставчиците " Тайсад ". Турция обезпечава необятна държавна поддръжка за плана, който ще донесе произвеждане на 300 000 автомобила годишно и ще обезпечи издръжка на 4000 служащи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР