24 часа Автошколи прехвърляли курсисти и коли в нови фирми,

...
24 часа Автошколи прехвърляли курсисти и коли в нови фирми,
Коментари Харесай

Вече сме под 7 милиона, Премиерът: Цяла Европа ни дава за пример

24 часа

Автошколи прехвърляли курсисти и коли в нови компании, крият Данък добавена стойност

Бум на компании за образование на водачи и сигнали от курсисти, че са се записвали в една автошкола, а по-късно се озовавали в напълно друга, са провокирали данъчните инспекции на автошколите, научи " 24 часа ".

У нас те са над 4000. Оказало се, че щом доближат оборот от 49 000 лв., автошколите бързо записали нова компания, на която прехвърляли курсистите си, колите си и цялото си имущество. Така те избягвали вписването си в регистрите по Данък добавена стойност, което е наложително, откакто оборотът трансферира 50 000 лева

Труд

Вече сме под 7 милиона

Вчера публично популацията на Република България падна под 7 милиона. Това се случи тъкмо в 14 часа 07 минути 03 секунди и бе маркирано в брояча на популацията в света от Департамента по стопански и обществени въпроси към Организация на обединените нации. " Това е най-тъжната вест на най-тъжния Петровден. България е в клинична демографска гибел, тя умира! " Така разяснява новината пред " Труд " акад. Петър Иванов, началник на демографския институт към БАНИ. Данните се променяха през целия ден, като към 16 ч. през вчерашния ден посочваха, че в петъчния ден у нас са се родили 120 бебета, а са умряли 193 души. От статистиката на Организация на обединените нации може да се види още, че разликата сред родени и умряли за 2018 година е съвсем 20 000 в интерес на вторите.

Монитор

Премиерът: Цяла Европа ни дава за образец с защитата на границите

Той добави, че България може да се похвали с нулев миграционен напън. " Въпреки огромните несъгласия по какъв начин да пазим Европа, съм удовлетворен, че стигнахме до този нежен консенсус, само че той не е решил изцяло казуса. Когато излизат и дават дадени оферти, би трябвало да знаят до какво водят те по-късно ", предизвести Борисов. И добави: " Стотици милиони получават помощ от Европейска комисия, вършим защитни уреди. Гърция е получила 3 пъти повече от нас. Темата в този момент е политическа, а не миграционна.

Стандарт

Дават за нововъведения още 107 млн. лева

Нова стратегия за стимулиране на нововъведенията за 107 млн. лв. ще тръгне до края на година. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на форума " Да! на електрониката и електротехниката ", проведен от в. Стандарт в партньорство в асоциацията от сектора. Оперативната стратегия за нововъведения и конкурентноспособност е един от значимите ни принадлежности и до момента имаме подписани 125 контракта за 65,3 млн.лв., а преди дни се отвори нова стратегия за поощряване на бизнесмените, добави Борисов. Той изясни пред шефовете на повече от 30 компании от бранша електроника и електротехника, че към този момент са изменени на 100 режима и напомни, че към този момент е подготвен законът за дуалното образование, който е писан взаимно с бизнеса и следва внасянето му в Народното събрание.

Сега

114 търсени от Интерпол са получили български паспорти

Високопоставени държавни чиновници и минимум един министър и един вицепремиер са забъркани в корупционна скица за придобиване на българско поданство. Над 114 души, търсени от Интерпол, са получили български паспорти, а адвокати подготвяли документите за кандидатстване против суми от 500 до 3000 евро.

Това се твърди в следствие на френското издание " Нувел обсерватьор ", огласено от Движение за права и свободи в Народното събрание.

Капитал дейли

Кога ще пристигна влакът

Лоу-кост билети за трен, започващи от цена 9.90 евро. Линиите свързват Хамбург с Кьолн (430 км) и Щутгарт с Берлин (630 км) през Хановер. Офертата е на добре познатата в Европа, а неотдавна и в България със зелените си рейсове FlixBus. За пет години тя съумя да се трансформира в колос с новаторския си софтуерен метод, който трансформира автобусните пътувания в нещо атрактивно. През пролетта на тази година FlixBus нахлу и в надалеч по-консервативната и монополизирана сфера на железопътния превоз, като стартира да се конкурира с големите Deutsche Bahn със своя FlixTrain.

Дума

Българска социалистическа партия изиска оставката на Иван Иванов от КЕВР

Българска социалистическа партия внася предложение за освобождение на Иван Иванов като ръководител на КЕВР, разгласи Корнелия Нинова. Мотивите за това е отводът му да извърши Закона за енергетиката и комисията да се произнесе по договорката за ЧЕЗ. Нинова напомни, че задачата на закона е да може страната да реализира надзор върху покупко-продажби, засягащи националния интерес. Социалистите внасят и сигнал до Сотир Цацаров против Иванов поради демонстративния му отвод да извърши служебните си отговорности. " Рушат се последните устои на държавността. Беше ударен пестник на парламентаризма, тъй като болшинството оспори личния си закон, а шефът на КЕВР сподели на депутатите, че не стават за нищо и че няма да им извършва неприятните закони ", съобщи Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР